PAO I SLUŽBENIK OBA: Nastavak akcije MUP RS "Transporter" u Banjaluci i Gradiški

S. M.

10. 08. 2022. u 06:47

PRIPADNICI MUP RS uhapsili su juče četiri osobe na području Banjaluke i Gradiške u sklopu nastavka akcije "Transporter", koja je izvedena sredinom novembra prošle godine.

ПАО И СЛУЖБЕНИК ОБА: Наставак акције МУП РС Транспортер у Бањалуци и Градишки

Privođenje osumnjičenih, Foto S. Mišljenović

Prema nezvaničnim informacijama, lisice na ruke stavljene su Srđanu Rađeviću (22), Robertu Radoniću (53), Milošu Lukajiću (33) i Davorinu Popoviću (42).

Radonić je, inače, zaposlen u Obaveštajno-bezbednosnoj agenciji BiH (OBA BiH), a Lukajić u Graničnoj policiji BiH. Srđan Rađević je sin Saše Rađevića, koji je ranije uhapšen u akciji "Transporter", u okviru koje je "pao" i Petar Dukić, kod koga je nađeno 300 kilograma skanka. Upravo je uhapšeni Davorin Popović bio zaposlen u Dukićevom "Master autu".

Siniša Kostrešević, direktor Policije RS, potvrdio je da pripadnici MUP RS sprovode nastavak akcije "Transporter" na području Gradiške. Kostrešević je naveo da se akcija sprovodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH.

Oduzeta droga, Foto MUP RS

Iz MUP RS je saopšteno da su slobode lišeni M. L., R. R., S. R. i D. P. zbog sumnje da su u proteklom periodu kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela organizovani kriminal, neovlašćeni promet droga, nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, odavanje tajnih podataka i zloupotrebu položaja ili ovlašćenja.

- U toku su pretresi lokacija koje koriste osumnjičena lica, a nakon kriminalističke obrade biće sprovedeni u Tužilaštvo BiH - saopšteno je iz MUP RS.

ZAPLENA

U AKCIJI "Transporter" u novembru prošle godine zaplenjeno je 303 kilograma marihuane i 56 kilograma kokaina. Tada je uhapšeno više osoba zbog sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavile međunarodnim krijumčarenjem marihuane i kokaina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati