OPŠTINA SVE PLAĆA: Za 90 dece iz boračkih porodice po 150 KM za školske udžbenike

V. Mitrić

19. 08. 2022. u 18:42

BORAČKA organizacija Ugljevik sa opštinom Ugljevik obezbedila je po 150 KM za 90 dece iz boračkih porodica kao pomoć za kupovinu udžbenika.

ОПШТИНА СВЕ ПЛАЋА: За 90 деце из борачких породице по 150 КМ за школске уџбенике

Foto: V. Mitrić

Novčana pomoć, koju Boračka organizacija Ugljevik dobija iz budžeta opštine, uručena je deci školskog uzrasta iz porodica ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije i nezaposlenih demobilisanih boraca prve i druge kategorije.

Šef kabineta načelnika Ugljevika Milorad Jovičić i predsednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković su u Centru za kulturu "Filip Višnjić" okupljenim učenicima poželeli srećan i uspešan početak školske godine i dodelili im novčanu pomoć.

Marinković je rekao da je dodela novčanih sredstava za kupovinu udženika ovim kategorijama društva tradicionalna u Ugljeviku.

-Smatramo da je jedna od najugroženijih kategorija, đeca nezaposlenih boraca, a ove godine smo povećali iznos sa 100 KM na 150 KM jer znamo da je kompletno društvo zahvatila inflacija-pojasnio je Marinković.

-Na ovaj način želimo da olakšamo ovoj kategoriji društva, da se pristojno mogu pripremiti za školsku godinu ali i da ovim primerom pokažemo da je opština Ugljevik čvrsto uz boračku populaciju-rekao je šef kabineta opštine Ugljevik Milorad Jovičić.

Jovičić je dodao da se iz lokalnog budžeta na godišnjem nivou za potrebe Boračke organizacije izdvaja 150.000 KM.Stana Gajić iz Tutnjevca, učenica trećeg razreda Ekonomske škole u Ugljeviku zahvalila je na podršci i rekla da će ovaj novac iskoristiti za nabavku knjiga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri