TEODORIN KORAK: Humanitarna akcija u Ugljeviku

V.Mitrić

05. 06. 2022. u 08:15

U UGLjEVIKU je održan humanitarni bazar “Teodorin korak” za pomoć Teodori Milojković koja boluje od cerebralne paralize.

ТЕОДОРИН КОРАК: Хуманитарна акција у Угљевику

Foto: V.Mitrić

Organizator humanitarnog bazara je neforalmalna grupa građana. U ime organizatora, Jelica Manojlović, istakla je da su danas ujedinjeni svi Ugljevičani koji su poznati po humanosti.

- Imamo ogromnu podršku svih iz našeg Ugljevika ali i okolnih mesta. Udruženje žena koje su pri crkvi su darovale ručne radove, ima i raznih igračaka ali i vaučera koje su poklonile privatne radnje i sugrađani. Tu je i sladoled i sokovi za naše najmlađe - rekla je Manojlovićeva.

Manojlovićeva je pohvalila gest roditelja Luke Stevanovića iz Ugljevika koji boluje od leukemije za koga je u organizovan Humanitarni bazar.

- Roditelji Luke Stevanovića uplatili su 5.000 KM našoj Teodori za dalje lečenje od novca koji je prikupljen za njegovo lečenje - naglasila je Manojlovićeva.

Humanitarni bazar, zajedno sa brojnim Ugljevičanima,  podržao je načelnik ove opštine Vasilije Perić sa saradnicima i izrazio zadovoljstvo, "jer žiteljii Ugljevika pokazaju svoje najlepše lice a to je humanost".

Perić je najavio da će ovu humanitarnu aktivnost podržati i opština Ugljevik.

- U ovom periodu, teškim vremenima, važno je pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna a posebno najmlađima - rekao je Perić i zahvalio svima koji su organizovali i podržali ovu humanitarnu aktivnost.

Teodora ima deset godina i boluje od cerebralne paralize zbog čega ne može samostalno da hoda. Potrebno je da se leči u Poliklinici ORTO-MD u Novom Sadu HAL sistemom. Terapije počinju 6. juna i trajeće šest mjeseci, a dan terapije košta 120 evra.

Teodora pohađa redovnu školu, treći je rezred Osnovne škole “Aleksa Šantić” i odlična je učenica.

BONUS VIDEO - OVAKO SE GUBE LjUDSKI ŽIVOTI: Rampa spuštena, a oni prelaze prugu tik ispred voza

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna