"SA BRNABIĆEVOM O ZAJEDNIČKIM PROJEKTIMA": Željka Cvijanović ističe da će se uvek naći način za komunikaciju sa Srbijom

Srna

27. 04. 2022. u 18:08

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da će se uvek naći način da se sa Srbijom iskomunicira ono što je u interesu Srpske.

СА БРНАБИЋЕВОМ О ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТИМА: Жељка Цвијановић истиче да ће се увек наћи начин за комуникацију са Србијом

FOTO RTRS

Cvijanovićeva je rekla novinarima da je sa premijerom Srbije Anom Brnabić danas razgovarala na Jahorini o zajedničkim projektima Srpske i Srbije i njihovoj implementaciji.

Predsednik Republike Srpske je zahvalila Srbiji na svakoj pomoći i zabrinutosti za projekte koji su Srpskoj blokirali u Sarajevu.

Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost i predsedniku i premijeru Srbije na razumevanju situacije u BiH, kao i na tome što imaju izbalansiran odnos, ma kako to neki videli.

Ona je rekla da je Brnabićevu informisala o tome da ne postoji saglasnost oko izborne reforme u BiH.

Predsjednik Vlade Srbije poručila je da njen dolazak na Jahorinu, gde je učestvovala na "Ekonomskom forumu", predstavlja podršku srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i predsedniku Republike Srpske Željki Cvijanović koji su izloženi sankcijama.

Foto: Tanjug

- Meni je bilo izuzetno važno da danas budem ovde, da pokažem još jednom i danas svoju podršku Republici Srpskoj i njenim predstavnicima, Dodiku i Cvijanovićevoj, koji su na udaru sankcija, što je krajnje nekorektno - rekla je Brnabićeva novinarima na Jahorini.

Prema njenim rečima, ne postoji ni jedan racionalni razlog za takvu odluku određenih strana.

- Želim da svojim prisustvom ovde i stalnom komunikacijom i dijalogom pokažem tu podršku, šta god to kasnije koštalo mene - rekla je Brnabićeva i naglasila da je reč o principijelnoj politici Srbije.

"Dodik i Cvijanovićeva brane Dejtonski sporazum"

Brnabićeva je istakla da Dodik i Cvijanovićeva brane Dejtonski sporazum, Ustav BiH, te podsetila da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, tako da je reč o istoj strani.

Ona je poručila da se Dejtonski sporazum ne može menjati, da se entitetima ništa ne može nametati, što nije eksplicitno dogovoreno i prihvaćeno od svih aktera, a u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

Foto ATVBL

Ona je navela da je sa Cvijanovićevom i predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem na Jahorini razgovarala o daljoj izgradnji hidroelektrane "Buk bijela" i o aerodromu u Trebinju.

- Zanimalo me njihovo viđenje tih problema i šta će biti potrebno da se oni prevaziđu - istakla je Brnabićeva i dodala da je razgovarano i o izgradnji auto-puta Beograd - Sarajevo, dela koji se odnosi na Republiku Srpsku, odnosno dela do Bijeljine.

BONUS VIDEO:

"PEVAJ SRBIJO" SE ORI BANjALUKOM: Veliki skup građana na Trgu Krajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna