IGOR KALABUHOV: Još snažnije veze Rusije i Srpske

Novosti online

26. 04. 2022. u 15:23

RUSKI ambasador u BiH Igor Kalabuhov rekao da je na današnjem sastanku sa rukovodstvom Univerziteta u Istočnom Sarajevu dogovorena čvršća saradnja sa Ruskom Federacijom, kao i uspostavljanje direktnih veza.

ИГОР КАЛАБУХОВ: Још снажније везе Русије и Српске

Foto: Jutjubprintskrin/RTRS

- To će biti na korist i naučnicima i mladim ljudima u Rusiji i Republici Srpskoj, tako da imamo i nakon pandemije puno radova i mogućnosti - izjavio je Kalabuhov.

On je zahvalio rukovodstvu Univerziteta što ima mogućnost direktnog komuniciranja sa studentima, jer je vrlo bitno da mladi ljudi znaju šta se zaista dešavalo, šta je istina.

Izrazio je nadu da će u toj komunikaciji izgraditi još čvršće veze između Rusije i Republike Srpske.

Ruski ambasador je, nakon sastanka sa rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milanom Kulićem i dekanom Filozofskog fakulteta Pale Dragom Mastilovićem, održao predavanje na Filozofskom fakultetu na Palama na temu "U susret 77. godišnjici pobede nad fašizmom".

Kulić je izrazio zadovoljstvo saradnjom Univerziteta u Istočnom Sarajevu i univerziteta u Rusiji.

- I ovaj put su obe strane istakle zadovoljstvo da je saradnja na najvišem nivou, ali da ima prostora i mogućnosti da se ona unapredi. U poslednje dve godine ona je malo usporena zbog pandemije virusa korona - rekao je Kulić.

Mastilović je rekao da je obaveza i Srba i Rusa da uvek štite svoju istoriju od bilo kakavog pokušaja revizije i nemilosrdne propagande.

U holu Fakulteta otvorena je izložba "Da se ne zaboravi! - zločini nacista i njihovih pomagača nad civilnim stanovništvom tokom Drugog svetskog rata" koje je priredilo Rusko istorijsko društvo.

(RTRS)

Vesti iz Republike Srpske čitajte na vecernjenovosti.ba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri