DODIK RAZOTKRIO AMERIČKOG SENATORA: Senator Kris Marfi dezavuiše javnost

Novosti online

21. 04. 2022. u 17:47

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je iznenađen izjavom senatora SAD Krisa Marfija kojom potpuno dezavuiše javnost dajući komentar koji skoro da nema nikakve veze sa stvarnošću i izjavama koje su date tokom jučerašnjeg sastanka i za koje postoje uredno vođene zabeleške.

ДОДИК РАЗОТКРИО АМЕРИЧКОГ СЕНАТОРА: Сенатор Крис Марфи дезавуише јавност

Foto: Petar Milošević

- Kao da nismo bili na istom sastanku. Ova matrica koju decenijama prate zvaničnici i mediji SAD pokazuje da za Srbe na Zapadu nema pravde i da smo narod koji je, po njihovom mišljenju, potrebno disciplinovati, ako treba i potpuno nedemokratskim metodama, lažima i pretnjama. Zaista sam razočaran - rekao je Dodik upitan da prokomentariše izjavu Marfija da srpski član Predsedništva, kako kaže, preti da će uspostaviti vlastite srpske institucije koje bi, kako kaže, lako mogle dovesti do sukoba.

Dodik je rekao da kad god dolaze visoki zvaničnici, a pogotovo iz SAD, probudi se nada da će neko od njih imati hrabrosti da dešavanja i pojedince u BiH nazove pravim imenom.

- Nažalost, svaki taj susret donese samo papagajsko ponavljanje iste, medijski isprane priče koja nanosi štetu ne samo Srbima i Republici Srpskoj, nego i BiH u celini - zaključio je Dodik.

Vesti iz Republike Srpske čitajte na vecernjenovosti.ba.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!