SVETOSAVSKE NAGRADE U SENCI UVREDA: Neočekivano burna sednica Skupštine grada Trebinja na kojoj na dnevnom redu nije bilo "teških tema"

D. CURAĆ

26. 01. 2022. u 06:08

OČEKIVALO da će sednica Skupštine grada Trebinja biti u znaku dodeljivanja Svetosavskih nagrada, da se neće voditi preterano teške rasprave s obzirom na to da na Dnevnom redu nije bilo "teških tema".

СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ У СЕНЦИ УВРЕДА: Неочекивано бурна седница Скупштине града Требиња на којој на дневном реду није било тешких тема

Foto Skupština Trebinje

Sednicu su, ipak, obeležile međusobne uvrede odbornika Liste za Pravdu i red Nebojša Milišića i odbornika NDP Bojana Šapurića.

Sve je počelo sa pitanjem koje je Milišić postavio predsedniku Skupštine Dragoslavu Banjku da li mu je odbornik NDP-a Bojan Šapurić rekao da je bio na saslušanju u policiji zbog navodnih malverzacija oko glasova na izborima 2020. Na ovo pitanje reagovao je Šapurić, ali prethodno nije ispoštovao poslovnik pa nije dobio reč. Zatim je nastala verbalna rasprava između Šapurića i Milišića, tokom koje su jedano drugog nazvali "ljudskom gnjidom". Zato je Banjak dao pauzu od 10 minuta kako bi se odbornici smirili, a skupština nastavila normalno zasedanje.

Odbornici trebinjske Skupštine jednoglasno su podržali dodelu "Svetosavske nagrade" istaknutim prosvetnim radnicima. Ovo priznanje dodeljeno je profesoru, direktoru i sekretaru Gimnazije "Jovan Dučić" - Dušanu Kovačeviću i posthumno vaspitaču u Javnoj ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece "Naša radost" - Danici Rikalo.

Svetosavska nagrada biće uručena i bivšem nastavniku, pomoćniku direktora i direktoru Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški" Milosavi Ilić, bivšem profesoru mašinske grupe predmeta i direktoru Tehničke škole Dobroslavu Grujičiću i bivšem nastavniku i direktoru Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" Dragoslavu Đordanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

„KO VAS JE ZVAO?!“ Liz Tras najavila dolazak Velike Britanije u BiH, Dodik je postavio na mesto