REPUBLIČKI centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica radi na projektu ažuriranja popisa srpskih žrtava tokom proteklog rata u Bosni i Hercegovini. U okviru tog procesa centar će objaviti Atlas zločina nad Srbima u BiH. Prvi tom će se pojaviti već ove godine na oko 1.000 strana i obuhvatiće stradanje srpskog naroda u BiH u 1992. godini.

Komentari (10)

Tara

04.01.2022. 09:54

Nadam se da u Atlas zlocina ce biti uneta mesta,i logori koji su formirani za Srbe. Da će mesta biti popisana ,numerisana i obavezno koje bio vlastodrzac logora ime i prezime i naravno nacija. Kada se to uradi izaci u SB ,UN i Hag traziti da se vide i čuju koje koliko dobio.

buki

04.01.2022. 10:09

Ona stradanja iz Jasenovca i okolnih stratišta smo spremali skoro 80 godina i tek smo ga načeli, stradanje Srba iz Prvog Svetskog rata smo samo dotakli, a koliko li ćemo ''spremati'' ova najnovija? Godinu, deceniju, vek ili duže, s' obzirom da je od tada već prošlo 30 godina?

Rašo

04.01.2022. 10:48

Одлично, радите праве ствари. Једна напомена у вези Инцка. Документ који се везује за његово име не треба звати закон јер законе могу да доносе само скупштине држава а не нити један појединац на планети Земљи па ни тзв. ОХР!

Prellee

04.01.2022. 10:51

To je davno trebalo napraviti i podjeliti mnogim politicarima iz proslosti i sadasnjosti.Pokloniti politickim predstavnicima Njemacke, US, UK, France, Briselu...ambasadama njihovim, glumcima, javnim licnostima...Bolje ikad nego nikad.Sve u interesu ukupne istine i realnog sagledavanja dogadjaja na prostoru EX-YU, narocito prostora BiH.

Sasa

04.01.2022. 11:33

Podrzavam da se zvanicno, javno i detapjno zapisu i objave svi zlocini nad srbima u bih, hr, kosovu. Da se stalno ponavlja neka nas narod nauci jer ne znaju sigurno. Takodje da ceo svet kroz ponavljanje nauci, a ne izscenirane dogadjaje markala, srebrenice itd. Dosta je bilo tih lazi, a i naseg cutanja.

rajaram

04.01.2022. 12:19

Moj predlog je objaviti i zbornik ili kakav god naslov da bude, sa formiranim krivicnim prijavama dokazima i imenima svjedoka, apo kojima tuzilastvo BiH nije postupilo uopšte, a kao dodatak jos jedan u kojem bi se naveli te i takve simbolične kazne za srpske zrtve. Stampati, naći sponzore, u što vise primjeraka, posebno na balkanu i zapadnoj Evropi Rusiji, poklanjati, jer cemo tako proširiti priču!!!

Aleksa

04.01.2022. 14:27

Hvala Bogu i vrednim ljudima koji su konacno prikupili materijal o strasnom stradanju Srba u gradjanskom ratu u Bosni i Hercegovini. Da drugosrbijanci konacno shvate da Srbi nisu jedini krivci u tom ratu niti su izazvali sve ratove na podrucju bivse Jugoslavije, kako se to skoro 30 godina prezentuje nama i celom svetu.