"SA JEDNIM MALIM DODIKOM OBRAČUNAVA SE CELA AMERIKA" Srpski član Predsedništva BiH o pritiscima iz inostranstva

Tanjug

31. 12. 2021. u 08:07

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska u narednoj godini nastavlja da se bori za svoj položaj regulisan Dejtonom.

СА ЈЕДНИМ МАЛИМ ДОДИКОМ ОБРАЧУНАВА СЕ ЦЕЛА АМЕРИКА Српски члан Председништва БиХ о притисцима из иностранства

Foto: Petar Milošević

Dodik je u novogodišnjem intervjuu za "Nezavisne novine" istakao da se ne plaši ni američkih ni nemačkih sankcija i dodao da je Republika Srpska (RS) ponudila platformu za razgovore sa Federacijom BiH o nametnutim odlukama, ali da Bošnjaci to ne žele.

- Oni misle rešiće se Dodika, pa će doći neko ko će pristati na sve što oni kažu, pa će povući još na nivo BiH, pa će posle i taj biti kriv, pa će i njega rušiti - rekao je Dodik.

Ponovio je da RS neće razgovarati sa Kristijanom Šmitom dok ga Savet bezbednosti UN ne potvrdi kao visokog predstavnika.

Dodik je rekao da će krajem januara u parlament RS ući nova zakonska rešenja u vezi sa visokim sudskim i tužilačkim savetom RS.

- Ukinućemo Ešdaunov Zakon o zabrani raspolaganja državnom imovinom RS. Onda ćemo novim zakonom regulisati imovinu u RS, pre svega šume i poljoprivredno zemljište, zato što tvrdimo da je Ustavni sud apsolutno bio politički motivisan kad je o tome odlučivao - istakao je Dodik.

Na pitanje da li je zabrinut zbog najava sankcija, Dodik je odgovorio da u režimu sankcija živi već nekoliko godina.

- To je glupost koju su napravili samo da bi me sprečili da dođem na inauguraciju američkog predsednika Donalda Trampa, koga sam podržavao - rekao je Dodik.

Dodao je da nikad neće više tražiti vizu za Ameriku i da mu sankcije više liče na nemoć.

- Sa jednim malim Miloradom Dodikom obračunava se cela Amerika. Nekad kad ostanem sam kažem sam sebi kako sam ja to moćan. I pravo da vam kažem ismejem se - rekao je Dodik.

Na konstataciju da se spominju i nemačke sankcije, Dodik je odgovorio da nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok, koja zagovara sankcije, kako je rekao, "nema pojma o BiH" i "nema veze o tome šta se dešava ovde".

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći