SERIJA ZLOUPOTREBA OKO OTPADA: Hapšenje izvršnog direktora i poslovođe deponije "Eko-dep" u Bijeljini

O. MATAVULj

21. 12. 2021. u 06:08

MIRKO Stajić, izvršni direktor regionalne deponije "Eko-dep" u Bijeljini, poslovođa tog preduzeća Duško Simić i direktor firme "Dule trgotrans" uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili "Eko-dep" za, kako se sumnja, više stotina hiljada maraka.

СЕРИЈА ЗЛОУПОТРЕБА ОКО ОТПАДА: Хапшење извршног директора и пословође депоније Еко-деп у Бијељини

Foto: Printskrin Youtube

Portparol PU u Bijeljini Aleksandra Marić kaže da im se na teret stavlja da su počinili krivična dela nezakonitog postupanja u privrednom poslovanju i zloupotrebu položaja odgovornog lica na štetu javnog preduzeća, pa će - posle kriminalističke obrade - biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

- Policija je ustanovila da su iskoristili službeni položaj i naneli štetu javnom preduzeću, ostvarivši protivpravnu imovinsku korist drugom pravnom licu - istakla je Aleksandra Marić.

Aleksandra Marić, Foto SRNA

Istraga protiv rukovodilaca firme "Eko-dep" je, saznajemo, pokrenuta posle krivične prijave koju je Tužilaštvu - u avgustu ove godine - podneo gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović. Tada je navedeno da su odgovorni subjekti, od 2014, nesavesno postupali i, prilikom fakturisanja cena deponovanja čvrstog komunalnog otpada na deponiju "Brijesnica", umanjivali stvarnu količinu za nekoliko tona dnevno, omogućivši protivpravnu korist firmi "Dule trgotrans".

STAV

GENERALNI direktor preduzeća "Eko-dep" Dragiša Marjanović nije želeo da komentariše hapšenja i kratko je poručio: "Neka Tužilaštvo i policija rade svoj posao".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna