OPREMA ZA BOLJU NASTAVU: Modriča ulaže u osnovno obrazovanje na svom području

V. BLAGOJEVIĆ

18. 12. 2021. u 06:08

OPŠTINA Modriča je uručila donaciju od šest savremenih projektora sa projekcionim platnima OŠ "Sveti Sava". Ukupna vrednost donirane opreme je oko 7.000 maraka.

ОПРЕМА ЗА БОЉУ НАСТАВУ: Moдричa улaжe у oснoвнo oбразoвaњe на свом подручју

Učenici u jednoj od modričkih škola, Foto Vid Blagojević

Trenutno se u Modriči značajno ulaže u sve škole radi stvaranja što boljih uslova za rad učenika i zaposlenih.

U OŠ "Sveti Sava" se radi na sanaciji krova u područnoj školi u Koprivnskoj Trebavi, a sve je spremno za kompletnu sanaciju područne škole u Vranjaku. Tim ulaganjima značajno će se poboljšati uslovi rada za 140 zaposlenih u školi. Nova oprema će unaprediti novi predmet Digitalni svet. Takođe, škola raspolaže sa zadovoljavajućom opremom za realizaciju nastave iz informatike.

- Pomoću ovih kompjutera, projektora, i niza drugih nastavnih sredstva za informatiku naučićemo dosta novih stvari. Naučili smo kako da "uđemo" u kompjuter, napravili smo sebi akaunt ili nešto slično. Mislim da naša škola ne zaostaje za bogatijim školama kada je u pitanju informatika - kaže Novak Panić, učenik sedmog razreda OŠ "Sveti Sava".

Projektori će biti primenjeni u nastavi za svih 837 učenike centralne osnovne i područnih škola od prvog do devetog razreda. Uz to, u školi postoje i opremljena dva kabineta informatike, a programom "Dositej" laptopima je opremljeno 10 učionica.

- Donacija nam je velika pomoć za realizaciju nastave iz novog predmeta Digitalni svet, uveden ove školske godine. Takođe, uvedeni su u program i digitalni udžbenici koji će i te kako pomoći nastavnicima i učiteljima u realizaciji nastavnih sadržaja - naglašava Mitar Kršić, direktor OŠ "Sveti Sava" Modriča.

ULAGANjE U BUDUĆNOST

NAČELNIK Jovica Radulović smatra da svaki uloženi novac u obrazovanje ima višestruku korist u budućnosti.

- Ono što svakako moramo to je da pratimo ove razvojne tokove IT tehnologija. Pored osnovnih škola mi moramo ulagati i u nove smerove i novo osposobljavanje nastavnog kadra u osnovnim i srednjim školama - konstatovao je Radulović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!