NARODNA SKUPŠTINA RS USVOJILA BUDŽET: Državna kasa teška 4,024 milijarde KM

S. M.

15. 12. 2021. u 23:22

POSLANICI Narodne skupštine RS usvojili su budžet za 2022. godinu težak 4,024 milijarde KM sa 48 glasova za, dva su bila protiv i 19 suzdržanih, a usvojen je i Zakon o izvršenju budžeta za 2022.

НАРОДНА СКУПШТИНА РС УСВОЈИЛА БУЏЕТ: Државна каса тешка 4,024 милијарде КМ

Foto D. Gavrić

Kada je reč o samom budžetu, Zora Vidović, ministarka finansija, obrazlažući taj dokument rekla je da on iznosi 4,024 milijarde KM te da je za osam miliona KM veći od rebalansa budžeta. Naglasila je da je budžet u velikoj meri socijalni i usmeren na zaštitu stanovništva, s obzirom na inflaciju prisutnu u celom svetu, ali istovremeno raspoređen tako da se povećaju plate radnika i rastereti privreda. 

"Srpska je ovim napravila najveće rasterećenje privrede u jednom potezu dosad", rekla je Vidovićeva. 

Govoreći o kreditima, Vidovićeva kaže da će u 2022. godini po tom osnovu biti izdvojeno 454,6 miliona KM, te da je planirano novo zaduženje za 611 miliona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)