"NIKAD NEĆU BITI OPOZICIJA REPUBLICI SRPSKOJ": Oglasio se Stanivuković nakon napada Sarajeva zbog podrške Dodiku

Novosti onlajn

15. 12. 2021. u 13:30

GRADONAČELNIK Banje Luke Draško Stanivuković kazao je sinoć na obelažavanju godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma da ne podržava uvođenje sankcija lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

НИКАД НЕЋУ БИТИ ОПОЗИЦИЈА РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Огласио се Станивуковић након напада Сарајева због подршке Додику

Foto Tanjug

Upitan da komentariše sve češće pretnje sankcijama članu Predsedništva BiH iz RS-a i da li bi do toga moglo doći, te kako bi to uticalo na građane ovog entiteta, Stanivuković kaže da je kategorički protiv.

- Protiv sam sankcija prema bilo kojem političaru, pogotovo prema onima koji, kakvi god da su, ipak predstavljaju određeno vreme narod i Republiku Srpsku - kaže gradonačelnik Banje Luke.

Potom je ponudio "istorijski osvrt" na dosadašnje "egzekucije lidera".

- Ako pogledamo kroz istoriju, koliko god se nekada radovali egzekuciji nekog našeg lidera, to nam se vraćalo kao neko prokletstvo i želim da to prokletstvo konačno izbegnemo kao narod - dodaje Stanivuković.

Kako kaže, na izborima i kroz institucije i zakone treba se suditi određenim političarima.

- Nikada nisam bio opozicija Republici Srpskoj, mogu biti opozicija pojedinim političkim akterima, određenim idejama i namerama za koje smatram da nisu dobre za Srpsku, ali sam uvek čovek svog naroda i za Republiku Srpsku - naglašava Stanivuković.

Podsetimo, gradonačelnik Banja Luke je na godišnjicu potpisivanja Dejtonskog sporazuma istakao da se zalaže da se Srpska dodatno osnaži i da joj se vrate oduzete nadležnosti.

Tom prilikom je za medije rekao da je "važno da se prati Srbija, jer je ona garant poštovanja Dejtonskog sporazuma. Važno je da se poštuje teritorijalni integritet BiH, ali pre svega, integritet Republike Srpske".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!