MEDICINARIMA 500 KM: Prnjavor prva opština u Srpskoj koja pomaže zdravstvo

N. ĐURIĆ

07. 12. 2021. u 06:08

PRNJAVOR će biti prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja će svim zaposlenim radnicima u zdravstvu isplatiti po 500 maraka, najavili su na pres-konferenciji čelni čovek te opštine Darko Tomaš i načelnik za finansije Aleksandar NJegomirović.

МЕДИЦИНАРИМА 500 КМ: Прњавор прва општина у Српској која помаже здравство

Dom zdravlja Prnjavor, Foto N. Đurić

Načelnik opštine Tomaš je novinarima pojasnio da, "dok se, kako je rekao, u Banjaluci o načinu pomoći zdravstvenim radnicima vodi žustra borba", on sa svojim saradnicima ide u susret današnjem javnom pozivu sindikata zdravstva lokalnim zajednicama da po 500 KM isplate svim zdravstvenim radnicima.

- Za razliku od većine lokalnih zajednica koje su se izjasnile da će to da učine sledeće godine, Prnjavor je spreman da to uradi već sutra - najavio je Tomaš.

On je podsetio da je skupštinska većina tada predvođena SNSD, još prošle godine, usvojila budžet u kojem je za potrebe Doma zdravlja planirano 200.000 KM.

- Jedan deo sredstava je bio namenjen za nabavku sanitetskog vozila, ali smo pre neki dan dobili dopis od trenutnog rukovodstva Doma zdravlja da to nije trenutni prioritet, a da se ta sredstva trebaju utrošiti, pre svega, "za jačanje kadrovskih prioriteta" - naveo je Tomaš.

SPISKOVI, PA ISPLATE

ŠALJEMO dopis, a aktuelno rukovodstvo Doma zdravlja pozivamo da odmah dostavi spiskove svih zaposlenih radnika sa tekućim računima. A, već u toku dana, mi ćemo im prebaciti po 500 maraka, tako da će Prnjavor biti prva lokalna zajednica u Srpskoj koja je reagovala na inicijativu sindikata zdravstva - najavljuje Darko Tomaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)