JEDNOGLASNO: Gajanin ponovo izabran za rektora Univerziteta u Banjaluci

S. M.

29. 11. 2021. u 18:25

RADOSLAV Gajanin, dosadašnji rektor Univerziteta u Banjaluci ponovo je danas izabran na ovu funkciju. Gajanin, koji je i redovni profesor na Medicinskom fakultetu, jednoglasno je izabran na posebnoj sednici Senata ovog univerziteta. 

ЈЕДНОГЛАСНО: Гајанин поново изабран за ректора Универзитета у Бањалуци

FOTO Nezavisne Novine

Gajanin je izrazio zadovoljstvo što mu je produženjem mandata Senat ukazao poverenje da nastavi da vodi ovu visokoškolsku ustanovu.

- Pred nama su novi izazovi, pre svega da unapređujemo nastavni proces na Univerzitetu, da inoviramo, licenciramo i relicenciramo studijske programe, te da prilagođavamo izlazne kompetencije studenta potrebama tržišta, rekao je Gajanin.

Rekao je će ciljevi u narednom periodu biti unapređenje međunarodne saradnje Univerziteta u Banjaluci, te učešće u mnogo većem broju projekata koji se finansiraju iz fondova EU, kao i postizanje veće međunarodne razmjene studenata, nastavnika i osoblja.

- Kao rektor sam siguran da ćemo to i ostvariti, imajući u vidu kompetencije rukovodilaca, odnosno dekana i direktora instituta, koji su aktivni, agilni i spremni da odgovore svim izazovima koji nas čekaju, rekao je Gajanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!