ZA MILIJANU NIJE BILO SPASA: Teška nesreća u Rekavicama na putu Banjaluka - Mrkonjić Grad, povređeni zbrinuti u UKC

O. MATAVULj

26. 11. 2021. u 17:46

MILIJANA Drinić (33) poginula je, dok su dve osobe teško povređene u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u Rekavicama kod Banjaluke, kada je došlo do sudara automobila "pežo 207" i autobusa "Bočac tursa".

ЗА МИЛИЈАНУ НИЈЕ БИЛО СПАСА: Тешка несрећа у Рекавицама на путу Бањалука - Мркоњић Град, повређени збринути у УКЦ

Vatrogasna brigada Banjaluka

Stradala Milijana bila je suvozač u "pežou" za čijim volanom je bila Aleksandra M. (31) koja je zadobila teške povrede, kao i vozač autobusa Stefan V. Oboje su nakon udesa prevezeni u Urgentni centar UKC Republike Srpske, gde su zbrinuti.

- Dijagnostičke procedure su u toku i sve dalje prognoze su preuranjene - rekla je načelnica Urgentnog centra Slavica Zeljković.

U PU Banjaluka je potvrđeno da se tragedija dogodila oko 10.50 na magistralnom putu Banjaluka - Mrkonjić Grad. Tačne okolnosti i uzrok nesreće se istražuju.

- Uviđaj su izvršili dežurni tužilac i policijski službenici PU Banjaluka. Više detalja biće poznato po završetku istrage - navode u policiji.

Na mestu nesreće se spekulisalo da je do nesreće došlo kada je vozač "pežoa" na jednoj krivini iznenada izgubila kontrolu nad automobilom i prešla u levu saobraćajnu traku. Nakon toga je došlo do direktnog sudara u kojem je "pežo" prednjom desnom stranom podleteo pod autobus. Od siline udara suvozač Milijana D. je na mestu ostala mrtva, dok je "pežo" potpuno smrskan.

Vatrogasna brigada Banjaluka

Povređenima su u pomoć pritekli slučajni prolaznici, kao i putnici iz autobusa. Međutim, devojke su bile zaglavljene u slupanom automobilu, pa je u pomoć pozvana i Vatrogasna brigada Banjaluka koja je intervenisala sa dva vozila i pet vatrogasaca.

OBUSTAVLjEN SAOBRAĆAJ

ZBOG uviđaja, koji je trajao više od tri sata, saobraćaj na ovoj deonici puta je u potpunosti obustavljen. To je stvorilo ogromnu kolonu i gužve iz oba pravca, a mnogi vozači su odlučili da put nastave preko Manjače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna