ODOBRENO NOVO DNK VEŠTAČENJE: U Banjaluci nastavljeno suđenje Siniši Šakiću za ubistvo Slaviše Ćuluma

O. MATAVULj

20. 11. 2021. u 06:08

NA suđenju Siniši Šakiću zvanom Kinez, optuženom za ubistvo Slaviše Ćuluma, sudsko veće je prihvatilo predlog odbrane kojim je zatraženo novo veštačenje DNK traga optuženog.

ОДОБРЕНО НОВО ДНК ВЕШТАЧЕЊЕ: У Бањалуци настављено суђење Синиши Шакићу за убиство Славише Ћулума

Slaviša Ćulum, Foto O. Matavulj

Naime, branioci optuženog tvrde da nesporni Šakićev uzorak nije izuzet na odgovarajući način, i da nije dobro veštačen. To, prema stavu odbrane, u sumnju dovodi celi nalaz veštačenja. Da nešto nije u redu sa veštačenim tragom, odbrana je ukazivala različitim vrednostima u elektroferogramu priloženog nalaza. Novo veštačenje odbrana će poveriti Institutu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu, dok je tužilački nalaz uradio beogradski Biološki fakultet.

Republički tužilac Snježana Petković se protivila ovom predlogu odbrane, ali ga je veće ipak prihvatilo. Zanimljivo je i da je Petkovićeva u sudnici vidno negodovala dok je odbrana iznosila zamerke na veštačenje govoreći: "Ovo je stvarno...". Međutim, sudija Branimir Jukić ju je odmah prekinuo i upozorio da ne komentariše.

- Ako vas čujem ponovo, platićete 5.000 KM - rekao je Jukić, naglašavajući da odbrana ima pravo da predlaže dokaze i brani optuženog.

U sudnici je saslušano i nekoliko svedoka odbrane. Dragan Šipka je na pitanja branilaca rekao da ne zna da li je Ćulum nabavljao drogu, tvrdeći da njemu nikada nije dao ili prodao drogu. Pojasnio je da je Ćuluma upoznao pre ubistva, ali da nisu bili toliko bliski da bi mu ovaj pričao o svojim problemima. Ipak, nakon što su ga podsetili na iskaz iz istrage potvrdio je da mu je Ćulum govorio kako zna "da u gradu imaju neki pucači", ali da ga nije briga za to.

- Dok smo sedeli na ručku, kroz smeh je rekao da, otkada je pušten iz zatvora, zna da se u gradu nalaze neki pucači, i da ga mogu povući za k... To je govorio u smislu da je bio svestan da mu neko može nauditi - rekao je Šipka u iskazu.

Sinišu Šakić optužnica tereti da je u dogovoru s nepoznatom osobom nabavio motocikl, koji je koristio za "izviđanje" terena gde su planirali i izvršili ubistvo Ćuluma. U pošumljenom pojasu u Dragočaju za te potrebe prilagodili su dve lokacije, koje su koristili za skrivanje, osmatranje i izvršenje krivičnog dela. Zatim su 15. maja prošle godine oko 11.15 u zaseoku Kočići u zasedi sačekali Ćuluma koji je "golfom" naišao putem i prema njemu ispalili 22 hica iz dva automatska oružja i na mestu ga ubili. Ubice su pobegle motociklom. Bili su obučeni u maskirnu odeću, a preko glava su nosili kacige.

"MAJA BILA VAN SEBE"

SINIŠA Jorgić je među prvima bio na mestu zločina i u sudnici je ispričao da je zatekao izrešetan auto, a na putu je video polomljenu granu i čauru.

- Zadnji i bočni prozor "golfa" je bio razbijen, a unutra je bio Ćulum, zavaljene glave.

Videlo se da je mrtav. Malo niže je bio auto njegove majke, koju sam tu zatekao i bila van sebe - rekao je Jorgić, navodeći da iako živi u blizini, pre zločina ništa neobično nije primetio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju