VELIKA AKCIJA GRANIČNE POLICIJE U ZVORNIKU: Uhapšene dve osobe zbog krijumčarenja migranata na Drini (FOTO)

V.Mitrić

04. 11. 2021. u 16:37

PRIPADNICI Jedinice granične policije Zvornik sum oko ponoći, na području grada Zvornika u mestu Debela Međa, sprečili krijumčarenje migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЗВОРНИКУ: Ухапшене две особе због кријумчарења миграната на Дрини (ФОТО)

Foto: V.Mitrić

Nakon što su, prilikom nadzora državne granice i uz koriščenje specijalističke opreme, uočili čamac iz  Srbije, koji je plovio rekom Drinom prema teritoriju BiH, pripadnici JGP Zvornik zaustavili su čamac u kom se nalazilo 19 osoba afroazijskog porekla.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres dve osobe (po izjavi državljani Avganistana), koje su upravljale čamcem, osumnjičene za činjenje krivičnog dela krijumčarenje osoba.

Obe osobe su uhapšene i  u zakonskom roku biće predati tužiocu Tužilaštva BiH uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu krijumčarenje osoba.

Foto: V.Mitrić

Čamac i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. 

Preostalih 17 krijumčarenih osoba (četiri državljana R. Turske, pet Indije i osam Avganistana), biće saslušano u svojstvu svedoka, uz pomoć ovlašćenog prevodioca i predati nadležnoj Službi za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Ture iz Srbije idu  najviše, kako saznajemo,posle  nekih "padova" krijumčara u akcijama policije Srbije, iz "baza“ u Lipničkom Šoru i Jelavu,gde je jedan poznati  krijumčar  M.D.  iz  Lipničkog  Šora, nedavno,kupio i put uz samu  Drinu, i pokušava da ga uknjiži u Katastru, kako mu ne bi niko smetao, "a  posebno  da ne dolaze  novinari".

Uradio  je, mimo svakog zakona i reda, betonsko  pristanište  za čamce i ustanovio  "Tuštinsku luku".

Reč je o kriminalcu koji u lozničkom Osnovnom sudu ima 15 presuda "uslov  na uslov".

Umesto sa te lokacije on, kao  najveći krijumčar  ljudi u kraju, kako saznajemo upućuje migrante u gornji  tok reke kod svojih osvedočenih čamdžija,kojima nije bio stran ni prevoz teških ubica, eksploziva,naoružanja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna