LUKAČ NEGIRAO KRIVICU: Ministar se izjasnio o optužnici za ugrožavanje sigurnosti i nanošenje telesnih povreda Drašku Stanivukoviću

O. MATAVULj

23. 09. 2021. u 08:42

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač negirao je u Osnovnom sudu u Banjaluci krivicu po optužnici za ugrožavanje sigurnosti i nanošenje telesnih povreda bivšem poslaniku, a sada gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću.

ЛУКАЧ НЕГИРАО КРИВИЦУ: Министар се изјаснио о оптужници за угрожавање сигурности и наношење телесних повреда Драшку Станивуковићу

Foto: G. Š.

Lukač je pred sudijom za prethodno saslušanje kratko rekao da nije kriv po obe tačke optužnice.

Početak suđenja biće naknadno zakazan.

Optužnicom Lukač se tereti da je u sali Narodne skupštine RS udario Stanivukovića u lice, tokom prenosa uživo na RTRS i BN televiziji. Sve se odigralo 23. decembra 2019. godine tokom Posebne sednice NS RS, na kojoj se raspravljalo o Programu reformi BiH.

- Oštećeni Stanivuković je predsedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je premijer polomio i bacio na pod. Nakon toga Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu pretnju da će mu naneti zlo na način da mu se pretećim tonom obratio rečima: "I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako... inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovde danas - navodi se u optužnici. Dodaje se da je to kod Stanivukovića izazvalo osećaj ugroženosti i straha za sopstveni život. Nakon toga Lukač je, kako se navodi u optužnici, više puta sa govornice pozvao Stanivukovića da dođe do njega.

- Kada mu je oštećeni prišao optuženi mu je rekao: "Još jednom, još jednom, majmune", nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predeo lica, na koji način mu je naneo telesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne - navodi se u optužnici.

Za krivično delo za koje se Lukač tereti zakonom se može izreći kazna do dve godine zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)