„EVROPSKA SEDMICA“ U BIJELJINI: Pešačenjem i na dva točka promovišu zdrav život

V. MITRIĆ

17. 09. 2021. u 18:15

NIZOM aktivnosti za građane svih uzrasta u Bijeljini je počela promocija aktivnog i zdravog načini kretanja, uz korišćenje alternativnog prevoza, koja će trajati do utorka.

„ЕВРОПСКА СЕДМИЦА“ У БИЈЕЉИНИ: Пешачењем и на два точка промовишу здрав живот

Foto: V. Mitrić

Grad Bijeljina na taj način treći put obeležava Evropsku sedmicu urbane mobilnosti (ESUM), koja je posvećena održivoj mobilnosti za zdraviji život i odvijaće se uz slogan „Krećimo se održivo,“ Ostanimo zdravi!“, a u Bijeljini će kroz brojne aktivnosti biti promovisano bezbedno pešačenje i vožnja bicikla i drugih prevoznih sredstava koja doprinose čuvanju zdravlja, zdrave životne sredine i uštedama u kućnim budžetima.

Šef gradskog Odseka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina Ankica Todorović je istakla da planirane sedmodnevne aktivnosti obuhvataju podizanje svesti o potrebi i značaju urbane mobilnosti, otvaranje centra grada za pešake u večernjim satima, tematske radionice za decu, monitoring protoka saobraćaja, revijalnu vožnju biciklima, rolerijadu, treninge i koncert na otvorenom.

- Trg kralja Petra je šest dana od 18 do 23 časa, a u nedelju, 19. septembra tokom celog dana otvoren za pešake i zatvoren za automobile – poručila je Todorović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)