DODIK ODGOVORIO KOMŠIĆU I DŽAFEROVIĆU: NJihova je pravda da su Srbi, Republika Srpska i Srbija krivci, a Bošnjaci žrtve u ratu i miru

S. M.

13. 09. 2021. u 17:02

BOŠNJACI u BiH su opredeljeni za procesuiranje zločina samo nad Bošnjacima, a svaki drugi proces bilo u BiH ili van nje, posebno nad Bošnjacima kao izvršiocima vide kao udar na BiH i progon njenih državljana, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

ДОДИК ОДГОВОРИО КОМШИЋУ И ЏАФЕРОВИЋУ: Њихова је правда да су Срби, Република Српска и Србија кривци, а Бошњаци жртве у рату и миру

Foto S. Mišljenović

On je rekao da to pokazuje i zajednički stav Željka Komšića i Šefika DŽaferovića povodom hapšenja Edina Vranja od policijskih organa Srbije.

- NJihova reakcija pokazuje da neće birati sredstva da zaštite zločin nad Srbima, da sačuvaju medijsku istinu o ratu u BiH, a Edin Vranj je samo izgovor i povod za pokroviteljski stav prema tim zločinima - istakao je Dodik upitan da prokomentariše zajedničko saopštenje Komšića i DŽaferovića da hapšenje Vranja predstavlja novi u nizu sračunatih progona nad građanima BiH koje vrše vlasti u Srbiji.

Dodik je naglasio da je Republika Srbija suverena država sa nezavisnim pravosuđem, a da reakcije poput ovih Komšićevih i DŽaferovićevih samo izlažu BiH javnom podsmehu u regionu i otkrivaju suštinu "pravde" o kojoj govore dva bošnjačka člana Predsjedništva.

- NJihova je pravda da su Srbi, Republika Srpska i Srbija krivci, a Bošnjaci žrtve u ratu i miru. Kada jednom napuste politiku žrtve i shvate da je tzv. Armija BiH počinila užasne zločine nad Srbima i Hrvatima u BiH, možda još bude neko ko će biti spreman na dijalog sa Bošnjacima - naglasio je Dodik.

Nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije Edin Vranj uhapšen je juče na graničnom prelazu Uvac u Srbiji zbog sumnje da je kao islednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)