DODIK POTVRDIO: Idem na sastanak sa Erdoganom!

Novosti onlajn

24. 08. 2021. u 14:13

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se u petak sastati sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Predsedništvu BiH.

ДОДИК ПОТВРДИО: Идем на састанак са Ердоганом!

Foto Tanjug

Dodik je, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao da predsednika Erdogana želi da upozna sa stavovima Republike Srpske i da mu ukaže na trenutno veoma složenu situaciju u BiH.

- Želim i da ga podsetim na njegove reči da ne želi nikoga da favorizuje i da su mu važne sve tri strane u BiH - rekao je Dodik, dodajući da je potrebno i veoma važno da se na tom sastanku čuje i stav srpske strane.

O odlasku u Sarajevo razgovarao je sa predstavnicima parlamentarnih stranaka Srpske od kojih je dobio podršku.

- Imamo konsenzus da je potrebno prisustvovati ovom sastanku. Ponašaću se onako kako je Narodna skupština Srpske odlučila - kazao je Dodik.

Istakao je da ne treba ostaviti priliku preostaloj dvojici članova Predsedništva, Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću, da Erdoganu prezentuju ono što oni žele, preneo je RTRS.

Naveo je da će jedna od tema biti i izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo i podsetio da su Srbija i Republika Srpska obezbedile 100 miliona evra za deonicu od Rače do Bijeljine.

Predsednik Turske doputovaće ove sedmice u službenu posetu BiH.

„Za Srpsku visoki predstavnik ne postoji“

Dodik je ponovio da funkcija visokog predstavnika za Srpsku ne postoji i da, kako je rekao, neizabrani stranac nije imao pravo da nametne sporni zakon.

- Sve što je nametnuto mimo međunarodnog prava ne može biti prihvaćeno. Što se tiče Republike Srpske, visoki predstavnik ne postoji - poručio je Dodik.

Kako je istakao, BiH isključivo može da pobedi samo dogovorom i nemešanjem stranaca.

„Sve dok to ne uradimo, bićemo u ovakvoj situaciji“, konstatovao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024