SPIN ZA URUŠAVANJE INSTITUCIJA SRPSKE: Banjalučki advokat Darko Kremenović o slučaju "Dragičević"

O. M.

06. 08. 2021. u 08:12

NAKON informacije da je Sud BiH odbio davanje imuniteta Suzani Radanović, majci pokojnog Davida Dragičevića, banjalučki advokat Darko Kremenović tvrdi da je celi slučaj iskorišćen za spinovanje s ciljem urušavanja institucija Republike Srpske.

СПИН ЗА УРУШАВАЊЕ ИНСТИТУЦИЈА СРПСКЕ: Бањалучки адвокат Дарко Кременовић о случају Драгичевић

Suzana Radanović i Ifet Feragte pred Tužilaštvom / foto PZD

On tvrdi da određene informacije ukazuju da je sve krenulo iz kuće jednog opozicionog političara u Banjaluci, koji je obavljao visoke funkcije na nivou BiH.

- To je akcija "Košnica" i na tom projektu su radile i strane službe, što je i policija locirala. Evidentno je da nema nikakve građanske ni krivične odgovornosti predstavnika insititucija RS za slučaj "Dragičević". Od samog početka je bilo jasno da je to zadesna smrt, a da je ožalošćena porodica zloupotrebljena - tvrdi Kremenović, koji zastupa pojedine tužbe protiv porodice Dragičević.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da se žalilo na odluku Suda BiH kojom je odbijeno davanje imuniteta Suzani Radanović, ukoliko se ispostavi da saznanja do kojih je došla o stradanju svog sina nisu istinita.

- Svedokinja je bila izložena različitim pritiscima i pretnjama, tužbama i sudskim procesima u okviru građanskih aktivnosti na zahtevanju istine o stradanju sina. Kako bi bez straha iznela sva saznanja o događaju, mogućim počiniocima i svedocima, do kojih je došla posredno, a da ne bi sebe izložila riziku krivičnog progona ukoliko su saznanja neistinita, glavna tužiteljka Gordana Tadić je rekla da se svedokinja neće goniti za lažno prijavljivanje - rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Sud BiH je tu odluku odbio, čime su onemogućene dalje procesne pretpostavke za davanje imuniteta.

OPTUŽBE

DAVID Dragičević pronađen je mrtav 24. marta 2018. Policija je saopštila da se radi o zadesnoj smrti, a banjalučko tužilaštvo je slučaj kvalifikovalo kao ubistvo. Radanovićeva je javno optuživala pojedince iz MUP RS da stoje iza ubistva njenog sina. Neke je označila kao izvršioce, a vrh Policije RS i predstavnike institucija Srpske optuživala za saučesništvo u zločinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći