UBICA PRIZNAO ZLOČIN: Dragan Ševo osuđen zbog ubistva monaha Stefana, evo koliko godina će provesti u zatvoru

O.M.

16. 07. 2021. u 16:32

DRAGAN Ševo (41) osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 18 godina zatvora zbog teškog ubistva monaha Stefana Ačića, koga je izbo nožem u konaku manastira Glogovac kod Šipova.

УБИЦА ПРИЗНАО ЗЛОЧИН: Драган Шево осуђен због убиства монаха Стефана, ево колико година ће провести у затвору

Foto: P.U.R.S.

Presudu je izrekao predsednik sudskog veća Dragan Uletilović nakon što je prihvaćen sporazum o priznanju krivice koji je Ševo sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci, odričući se prava na suđenje i žalbu. Zločin se dogodio 7. decembra prošle godine, a počinjen je iz koristoljublja, budući da je optuženi iz manastira ukrao oko 1.300 KM od priloga vernika.

U presudi se navodi da je Ševu oko 18.30 do manastira dovezao N. P., ne znajući šta je ubica planirao. Ševo je monaha odranije poznavao i želeo je od njega da posudi novac za kiriju.

Stefan ga je domaćinski dočekao i servirao mu posnu večeru. Kada je Ševo zatražio pozajmicu, monah je odgovorio da mu on ne sme davati novac.

Za stolom, za kojim su sedeli, nalazila se kesa s novcem. Ševo je u jednom trenutku ustao do stola i otišao do kuhinje, iza leđa monahu. Kako bi se dokopao novca iz džepa je izvadio preklopni nož, sa oštricom dugačkom osam centimetara. I monah je krenuo da ustaje, a Ševo ga je dva puta snažno ubo nožem u desnu stranu grudnog koša, probivši grudnu kost.

Sa stola je uzeo kesu u kojoj se nalazilo 566 KM, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara.

Od ranjenog monaha zahtevao je još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je ukrao još 510 KM i 110 evra.

Ubica je pobegao, a monaha je zaključao u sobi i odneo ključ. Usled masivnog iskrvarenja monah Stefan je preminuo u 20.15.

Prethodno je uspeo da nazove drugog monaha, kome je rekao da ga je "Dragan ubo nožem", što je pomoglo u otkrivanju ubice. Ševo se dva dana krio u motelu "Nana" u Banjaluci, gde je lociran i uhapšen.

Prilikom hapšenja je sam sebe ubo nožem u grudi, ali se nije radilo o teškoj povredi.

IZJAVIO SAUČEŠĆE PORODICI

Nakon priznanja krivice Dragan Ševo je u sudnici izjavio saučešće porodici ubijenog monaha, navodeći da se kaje.

- Ne mogu vratiti vreme. Da mogu, to bih ispravio. Ali učinjeno je to što je učinjeno i iskreno žalim zbog svega - rekao je Ševo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri