ŠEVO NAKON PRIZNANJA DA JE UBIO MONAHA: Da mogu vratiti vreme, ispravio bih to!

O. MATAVULj

15. 07. 2021. u 15:47

OKRUŽNI sud u Banjaluci prihvatio je sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da se Dragan Ševo (41) osudi na 18 godina zatvora zbog teškog ubistva monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova, a presuda će biti izrečena sutra.

ШЕВО НАКОН ПРИЗНАЊА ДА ЈЕ УБИО МОНАХА: Да могу вратити време, исправио бих то!

Foto: P.U.R.S.

Ševo je u sudu naveo da je sporazum potpisao svesno i dobrovoljno, odričući se prava na suđenje i žalbu. U sudnici je izjavio saučešće porodici ubijenog monaha, navodeći da mu je iskreno žao i da se kaje zbog svega.

- Ne mogu vratiti vreme. Da mogu, to bih ispravio. Ali što je učinjeno, učinjeno je i iskreno žalim zbog toga - rekao je Ševo, koji se nije protivio produženju pritvora.

Tužilac Borislav Čekić  naglasio je da su sa sporazumom saglasni i oštećeni, odnosno iguman manastira Glogovac Dojčilo Vlajković. Ukazao je i da je Ševo već na prvom ispitivanju priznao zločin, te da je sarađivao sa istražnim organima.

- Pomogao je i u pronalasku dodatnih dokazi koji su prikupljeni tokom istrage. Korektno se ponašao tokom postupka i smatramo da sve to opravdava sporazum, te da će se predloženom kaznom postići svrha kažnjavanja - rekao je Čekić, koji je kao olakšavajuću okolnost na strani optuženog našao raniju neosuđivanost.

Advokat Slaven Gostimirović istakao je da je Ševo od starta želeo da prizna zločin.

- Moj klijent je aktivno sarađivao u istrazi. Nije sakrio, prikrio ili prećutao bilo šta što mu je poznato. U startu je iskazao žaljenje i kajanje, a pred ovaj pretres posebno mi je naglasio da želi da izjavi saučešće oštećenoj porodici - rekao je Gostimirović.

Ševo se tereti da je 7. decembra prošle godine iz koristoljublja ubio monaha, koga je dva puta ubo nožem u grudi. Zločin se dogodio u konaku manastira Glogovac gde je Ševo došao s namerom da od monaha zatraži novac na zajam. Monah mu je rekao da on ne sme da mu daje novac od priloga. Videvši kesu s novcem na stolu Ševo je ustao i s leđa prišao monahu, a potom ga dva puta ubo nožem u grudi. Sa stola je ukrao kesu u kojoj se nalazilo 566 KM, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara. Od ranjenog čoveka zahtevao je još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je ukrao još 510 KM i 110 evra. Žrtvu je zaključao u sobi i odneo ključ, a monah je iskrvario nasmrt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)