ISTEKAO ROK ZA TURISTIČKE VAUČERE: Građani Srpske najviše putovali u banje, Hercegovinu i na Jahorinu

R.S.

01. 07. 2021. u 19:56

ROK za turističke vaučere u Republici Srpskoj, koji su se počeli koristiti pre oko godinu dana kako bi se pomoglo turizmu tokom pandemije virusa korona, istekao je juče.

ИСТЕКАО РОК ЗА ТУРИСТИЧКЕ ВАУЧЕРЕ: Грађани Српске највише путовали у бање, Херцеговину и на Јахорину

FOTO: R.S.

Kako je saopšteno iz Ministarstva trgovine i turizma RS u periodu od 15. juna 2020. godine do 30. juna 2021. godine, građanima u Srpskoj izdato je 46.948 turističkih vaučera vrednosti od po 100 KM, za smeštaj u ugostiteljskim objektima koji posluju na području Srpske.

Prema evidenciji Ministarstva trgovine i turizma RS građani su vaučere najviše koristili u banjskim centrima, te smeštajnim kapacitetima na Jahorini, u Hercegovini i Višegradu.

Vlada Republike Srpske je krajem maja 2020. godine donela uredbu o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, s ciljem podsticanja razvoja domaćeg turizma i očuvanja radnih mesta, kroz promovisanje i subvencionisanje smeštaja.

- Prateći i analizirajući efekte projekta, a uzimajući u obzir i epidemiološku situaciju i uticaj pandemije na turizam, Vlada RS je u dva navrata produžavala rok za korištenje turističkih vaučera, te je rok prvo produžen do 31. decembra 2020. godine, a potom i do 30. juna 2021. godine -  naveli su u ministarstvu.

Zaključuju da su opredeljeni da u narednom periodu "projekat turističkih vaučera bude kreiran i da zaživi," ali ne kao mera podrške u prevazilaženju teškoća u poslovanju, već kao promotivni projekat podrške domaćem turizmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)