LUKA ŽENU POLIO BENZINOM: Pretio da će ih oboje zapaliti - Lovri predložen pritvor

O. M.

16. 06. 2021. u 12:25

OKRUŽNO javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Luki Lovru (40) osumnjičenom za pokušaj ubistva vanbračne supruge Tijane P. (38).

ЛУКА ЖЕНУ ПОЛИО БЕНЗИНОМ: Претио да ће их обоје запалити - Ловри предложен притвор

Foto O. Matavulj

Lovre je u subotu naveče, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, sebe i suprugu polio benzinom, a potom upalio upaljač preteći da će ih oboje zapaliti.

- Pritvor je predložen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično delo - rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

O predlogu za pritvor odlučiće Okružni sud u Banjaluci.

Podsetimo, sve se odigralo u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo. Lovre je sebe i T. P. polio benzinom, a potom je "kresnuo" upaljač, preteći da će oboje zapaliti. Srećom, to nije učinio i oboje su prošli bez težih posledica.

Uplašena žena je u strahu pobegla u kupatilo, vrišteći iz sveg glasa. Njene pozive upomoć čule su komšije, među kojima i jedan policajac, i Lovre je ubrzo uhapšen. Tokom saslušanja je tvrdio da je prvo sebe polio benzinom kako bi supruzi "dokazao da je voli", a kada je ona pokušala da mu uzme upaljač i nju je zalio. Lovre je nakon toga hospitalizovan na Klinici za psihijatriju, gde je u više navrata pokušao da naudi sam sebi, pa je vezan radi sprečavanje daljeg samopovređivanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024