ZLOČIN ZBOG PROPUSTA SUDA: Bogdanu Vajukiću (23) iz Laktaša počelo suđenje za ubistvo Gojka Veselića

O. MATAVULj

08. 06. 2021. u 06:08

DIJANA Petković zatražila je od Okružnog suda u Banjaluci da izrekne najveću moguću kaznu Bogdanu Vajukiću (23) iz Laktaša, optuženom za svirepo ubistvo njenog oca Gojka Veselića (76).

ЗЛОЧИН ЗБОГ ПРОПУСТА СУДА: Богдану Вајукићу (23) из Лакташа почело суђење за убиство Гојка Веселића

Foto O. Matavulj

Veselić je pretučen nasmrt 24. januara ove godine u svojoj kući u Koljanima kod Laktaša, a njegovo telo je bačeno u bunar.

- Boli me što osobe poput Vajukića glume Boga i daju sebi za pravo da odlučuju o tuđim životima. Meni je srce iščupano! To je neopisiva bol i ožiljak. Genocid nad mojom porodicom - kroz suze je rekla Petkovićeva.

Ona smatra da optuženi treba dobiti "najveću kaznu u RS i da nikad ne izađe iz zatvora".

- To treba biti poruka javnosti da se takva dela adekvatno kažnjavaju, a ne da izađe za godinu dana. On je i ranije činio krivična dela, ali su institucije zakazale. Da nisu zakazale ne bi počinio ubistvo - ustvrdila je ožalošćena kćerka.

Prisetila se da je 25. januara posumnjala da nešto nije u redu s ocem, jer mu je telefon bio ugašen. Od očevih komšija je čula da je Vajukić pokušao da provali u susednu kuću.

- Sumnjala sam da se nešto loše dogodilo - priča Petkovićeva.

Foto MUP RS

Dodaje da je i sutradan ocu bio isključen telefon i znala je da se nešto loše desilo i pozvala je policiju.

- Zatekla sam ispreturanu kuću, videla tragove krvi po plafonu i zidovima. Oca nije bilo.

Znala sam da ubijen i posumnjala na Vajukića. To sam rekla kolegama inspektorima, a na osnovu tragova sam verovala da ga je bacio u bunar - rekla je Petkovićeva.

Svedok Ljubinko Ostojić je ispričao da mu je Vajukić "mrtav hladan" rekao da je "možda ubio Veselića", jer mu nije posudio novac.

Prvo je, kako kaže, išao po novac kod komšinice Danice, ali ga je omela njena kćerka, pa je otišao kod Veselića.

- Kad mu nije posudio novac istukao ga je. Ispričao je da ga je najviše tukao po grudima.

Pitao sam: "Jesi li ga ubio?", a on je rekao: "Možda jesam." Nasmejao se i rekao da će biti uredu i ako ga je ubio - kaže svedok.

Svedok Dejan Popović kobne večeri je, neznajući gde ide, sa Vajukićem došao do kuće Danice Stanić, u koju je pokušao da provali. U prvi mah je uspeo da ga odvrati od provale, ali ovaj mu je pretio da će ga pretući, pa se ponovo vratio ka Daničinoj kući. Kada je Vajukić izašao iz kola Popović kaže da je otišao.

KOMŠINICA PREMINULA

GORDANA Božić, kćerka Danice Stanić, ispričala je kako je Vajukić kritične noći pokušao da provali u njihovu kuću. Lupao je na vrata i razbio staklo. Pobegao je nakon što je ona počela da viče "policija, policija".

- Mojoj majci se posle toga pogoršalo zdravstveno stanje i umrla je mesec dana kasnije - posvedočila je Božićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)