PRESUDA ZA ZLOČIN U MODRIČI: Simićeviću četiri godine i četiri meseca zatvora

O. MATAVULj

03. 06. 2021. u 12:15

PERICA Simićević zvani Tica (30) iz Šamca osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na jedinstvenu kaznu od četiri godine i četiri meseca zatvora zbog nanošenja telesnih povreda Ć. N. i nehatnog ubistva Marka Radoša (33) u Modriči.

ПРЕСУДА ЗА ЗЛОЧИН У МОДРИЧИ: Симићевићу четири године и четири месеца затвора

Foto: V. B.

Zločin se dogodio 25. jula prošle godine oko 2.50 časova u Radoševom kafiću "Koloseum", u kojem je kobne večeri proslavljao rođenje sina. Nesrećni čovek je već bio napustio kafić i otišao kući. Onda je shvatio da je zaboravio ključeve, pa se vratio u kafić i zatekao "gužvu".

U presudi se navodi da se Simićević prvo verbalno raspravljao sa O. E., a zatim i sa Ć. N. Zločin je, kako se navodi, počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed teškog pijanstva jer je imao 2,98 promila alkohola u krvi, što odgovara stanju privremene duševne poremećenosti.

- Optuženi je otišao do ulaza u šank gde dolazi do naguravanja između njega i Ć. N. Simićević u jednom momentu okreće leđa Ć. N. i iz platnene torbice, koju je doneo sa sobom, vadi pištolj "crvena zastava M-57". Pištolj je uperio u glavu Ć. N. i repetirao ga, da bi potom s cevi pištolja udario Ć. N. u glavu - navodi se u presudi.

Pojašnjava se da im u tom momentu prilaze Radoš i O. E. i dolazi do naguravanja između Simićevića, Radoša i Ć. N. Sa leđa O.E. hvata Radoša, pokušavajući da ga povuče unazad, ali se Radoš otima i gura između Ć. N. i Simićevića, koji pištolj drži u levoj ruci.

- U momentu dok se otima za pištolj sa Ć. N. optuženi Simićević, svestan da mu je metak u cevi, ispaljuje jedan metak koji je pogodio Radoša u grudni koš. Metak je izašao kroz leđa i od zadobijene povrede Radoš je podlegao na licu mesta usled iskrvarenja - navodi se u presudi.

Odlukom suda Simićeviću je ukinut pritvor i odmah je pušten na slobodu. U izrečenu kaznu uračunato mu je vreme provedenu u pritvoru od 25. jula prošle godine.

Presudom mu je oduzet pištolj "crvena zastava M-57" za koji nije imao dozvolu i meci. Dužan je i da plati troškove postuka u iznosu od 5.925 maraka-

Sud je odlučio i da Simićević ožalošćenoj porodici mora da isplati 8.000 KM materijalne štete, te 20.000 KM nematerijalne štete.

- Optuženi se obavezuje da na ime materijalne štete, za sahranu i druge troškove, Radoševoj udovici Jeleni isplati iznos od 4.000 KM sa zateznom kamatom. Zatim da joj isplati iznos od 4.000 maraka za grobno mesto i spomenik. Dužan je da Jeleni i Pavlu Radošu, sinu pokojnog Marka, isplati po 10.000 KM nematerijalne štete. Optuženi se obavezuje se i da Pavlu isplaćuje 300 KM mesečeno kao naknadu za izdržavanje i to u periodu od tragičnog događaja pa dok za to postoje zakonski razlozi - navodi se u presudi.

Presuda nije pravosnažna i obe strane u postupku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna