POLITIKA ZAPALILA AUTOMOBIL? Izgoreo terenac Uroša Vojnovića, predsednika Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske iz Brčkog

O. M.

30. 05. 2021. u 17:31

TERENAC "kija sportidž" vlasništvo Uroša Vojnovića, poslanika Ujedinjene Srpske u Skupštini Brčko distrikta BiH, izgoreo je juče ispred njegove kuće u ulici Bosanskih kraljeva u Brčkom.

ПОЛИТИКА ЗАПАЛИЛА АУТОМОБИЛ? Изгорео теренац Уроша Војновића, председника Општинског одбора Уједињене Српске из Брчког

Foto: J.S.

Prvi rezultati istrage ukazuju da se najverovatnije radi o podmetnutom požaru, što zvanično nije potvrđeno. Vozilo je, nakon uviđaja, preuzela policija i uzrok požara biće utvrđen nakon što se izvrše potrebna veštačenja.

Portparol policije Brčko distrikta Dževida Hukičević kaže da je požar prijavljen u subotu oko 2.30.

- Nakon prijave na lice mesta su upućeni pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice koji su lokalizovali požar. Na licu mesta policija je utvrdila da se radi o automobilu "kija sportidž" vlasništvo U. V., poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH - rekla je Hukičevićeva.

Dodaje da je izvršen uviđaj, ali još nema podataka da li se radi o podmetnutoj paljevini ili je u pitanju nešto drugo.

- Pod nadzorom tužilaštva policija preduzima sve mere i radnje na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do požara - rekla je Hukičevićeva.

Foto: Vlada Brčko distrikta

Uroš Vojnović

Uroš Vojnović, za "Novosti", kaže da je požar tokom noći uočila njegova supruga. Prvo je mislila da se, zbog pikavca, zapalila kanta za smeće, a šok je usledio kada je videla da gori automobil.

- Policija je izvršila uviđaj i sada čekamo da utvrde šta je uzrok požara. To i mene najviše zanima, jer doslovno nemam razloga da sumnjam u bilo šta - rekao je Vojnović.

On smatra da su male šanse da je došlo do samozapaljenja automobila, koji je star pet godina, i pretpostavlja da je u pitanju podmetnut požar.

- Ako je požar podmetnut onda je to za mene još veća enigma. Jer nemam ni najmanju predstavu zbog čega bi neko to učinio. Nisam primao nikakve pretnje, ni sa kim privatno nemam neraščišćene odnose niti bilo kakve konflikte, a ni poslovno nemam neraščićenih računa - ističe je Vojnović.

Pod pretpostavkom da se radi o podmetnutoj paljevini Vojnović smatra da bi metodom eliminacije kao jedini mogući motiv mogao izdvojiti politiku.

- U politici uvek imamo nekakve rasprave i sukobe mišljenja, ali opet ne vidim da to može biti razlog da se nekome zapali vozilo. Očekujem da će policija svoj posao obaviti profesionalno i utvrditi o čemu je reč - rekao je Vojnović.

GORELA DVA VOZILA

VEČE pre nego što je izgoreo automobil Uroša Vojnovića, u Ulici Tina Ujevića u Novom Brčkom izgorela je i "reno laguna" (na slici). Požar se proširio i na "lend rover" koji je bio parkiran do "lagune", a uzrok požara se utvrđuje. Policija radi na utvrđivanju okolnosti i uzroka požara i zasada nema indicija da su ova dva slučaja povezana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!