POSLE DEVET MESECI: Podignuta optužnica za stradanje porodice Livnjak

O. Matavulj

25. 05. 2021. u 15:19

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Doboju podiglo je optužnicu protiv Gorana Bijelca (21) iz Teslića zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Zoran (45) i Svjetlana Livnjak (37), njihova kćerka Dragana (19), dok je mlađa Sofija (4) zadobila teške povrede.

ПОСЛЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ: Подигнута оптужница за страдање породице Ливњак

Foto: Fejsbuk

Bijelcu je na teret stavljeno krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja koje je, prema pravnoj kvalifikaciji, počinjeno iz nehata i preti mu kazna od jedne do osam godina zatvora.

- Optuženi se tereti da se, kao učesnik u saobraćaju, nije pridržavao saobraćajnih propisa i time ugrozio ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost živote ljudi, pa je usled toga nastupila smrt tri osobe - rekla je portparol OJT Doboj Slobodanka Lukić.

Ona kaže da je optužnica, sa svim dokazima, prosleđena na potvrđivanje Osnovnom sudu u Tesliću.

Tragedija, posle koje je dvoje dece ostalo siročad, dogodila se 15. avgusta prošle godine u Buletiću, na putu Kotor Varoš - Teslić. Prema nezvaničnim informacijama do nesreće je došlo kada je Bijelac, vozeći "audi A6" prešao u levu saobraćajnu traku i sudario se sa "fijat mareom", kojom je upravljao Zoran Livnjak.

Od siline udara Svjetlana i Dragana Livnjak su na mestu ostale mrtve, dok su Zoran i Sofija prevezeni u bolnicu. Zoran je posle 10 dana podlegao od teških povreda glave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a