ĆERKA ČUVENOG GLUMCA TVRDI DA SU ONA I SESTRA USKRAĆENE ZA OČEVO NASLEDSTVO: MILICA OSPORAVA LANETOVO ZAVEŠTANJE

M. N. M.

13. 03. 2024. u 15:15

NAJSTARIJE od četvoro dece glumca Milana Gutovića, ćerka Milica, obznanila je video na društevnoj mreži "Fejsbuk". Ona u njemu tvrdi da su njena sestra Nevena i ona uskraćene za očevo nasledstvo, i to tako što je jedan zaposleni u sobu ustanove gde je lečen pred samu smrt glumca, uveo dvojicu muškaraca, koji su, kako kaže, navodno, posvedočili njegovom usmenom zaveštanju kojim dve kćeri i maloletna glumčeva unuka ostaju bez ičega.

ЋЕРКА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА ТВРДИ ДА СУ ОНА И СЕСТРА УСКРАЋЕНЕ ЗА ОЧЕВО НАСЛЕДСТВО: МИЛИЦА ОСПОРАВА ЛАНЕТОВО ЗАВЕШТАЊЕ

Facebook

Govoreći o tom, kako navodi, lažnom usmenom zaveštanju protiv kog su se one, Lanetove ćerke pobunile i koje nije pravosnažno, Milica je pozvala javnost na učešće u slučaju, u želji da se, kako kaže, slično iskustvo nikom više ne ponovi. Ispričala je da je 18. avgusta 2021. pokušavala da dođe do njega ili da ga dobije putem mobilnog telefona, te da je, kako tvrdi, njen otac tog dana prebačen na respirator, ali da su prethodno u njegovu sobu uvedena dva čoveka koja nisu ni u kakvom krvnom srodstvu sa Gutovićem i koji su uz osobu koja ih je uvela postali svedoci "njegovog navodnog usmenog zaveštanja" - ispričala je Milica.

- Ovo je usmeno zaveštanje bez ikakvog potpisa, svedeno na prepričavanje i prisećanje dva navodna prijatelja i ono ostaje kao poslednji trag o mom ocu. Drugih svedoka nema jer je tata bio sam u sobi. Želim da istaknem da je 16. avgusta sa tatinog telefona poslata potresna fotografija na kojoj se jasno vidi da je on pod kiseoničkom maskom, kacigom, jer on bez nje nije mogao samostalno da diše. Istoga dana, 18. avgusta, kada je navodno uzeto usmeno zaveštanje tata je prebačen i na respirator, da bi 25. avgusta preminuo.

Na kraju obraćanja, Milica je pozvala sve ljude koji imaju slična iskustva da joj se jave i da su joj dragocena mišljenja i saveti lekara, pravnika i posebno novinara, te da će u narednim objavama priložiti dokaze kojima raspolaže.

Inače, Milan Lane Gutović za sobom je ostavio četvoro dece, dve ćerke iz prvog braka a iz drugog dva sina. Jedan od Gutovićevih sinova, kako nezvanično saznajemo i dalje živi sa svojom majkom, a drugi u svom stanu.

Objava Milice Gutović širila se juče društvenim mrežama i portalima. U trenutku zatvaranja ovog broja "Novosti imala je više od 15.500 pregleda i stotine različitih komentara podrške, ali i onih koji su izneli drugu stranu priče.

"Draga Milice, podeliću ovu objavu, jer nikad se ne zna ko treba da čuje i ko može i želi da pomogne. Mogu samo da zamislim kako ti je! Podrška celoj porodici, ovo ne sme da se dešava", "Iskrena podrška celoj porodici", "Moja podrška na putu ka istini" - bili su neki od komentara podrške.

Ali, bilo je i onih koji su nagoveštavali drugu stranu priče:

"Ovde je zapelo oko nasledstva" ili "Oca nisi videla 30 godina i sad obmanjuješ ovde narod svojom pre svega netačnom pričom".

Sin ne želi da komentariše

SPASOJE Gutović, jedan od dvojice sinova pokojnog Laneta kratko je za "Novosti" rekao:

- Video sam objavu, ali ne želim da komentarišem ništa vezano za tu temu. Hvala vam na razumevanju.

ADVOKAT VILIJAM PASPALOVSKI ZA "NOVOSTI" O REDU NASLEDNIKA I SAČINjAVANjU ZAVEŠTANjA:

 USMENI TESTAMENT DAJE SE U EKSTREMNIM USLOVIMA

ADVOKAT Vilijam Paspalovski objašnjava za "Novosti" da prvi red naslednika čine bračni drug i deca, koja su sva ravnopravna, bilo da su bračna ili vanbračna i iz bilo kog po redu braka.

- Imovina može da se nasledi po zakonu ili testamentom. Ako je preminuli ostavio testament, onda se nasleđuje po njemu, ali postoji nužni deo gde naslednik, koji se ne nalazi u testamentu, nasleđuje polovinu onoga što bi mu pripalo da je zakonski nasledio - objašnjava Paspalovski. - Usmeni testament se daje u ekstremnim situacijama, kada ostavilac nije u mogućnosti da ode i sačini testament ili da ga napiše. To je, na primer, ako je neko u ratu, pa vidi da će da pogine pa kaže nekome pored sebe: moj stan ostaje tome i tome. Ili kada je čovek na samrti. Za taj usmeni testament, baš moraju da postoje uslovi, ne može neko samo da kaže kome ostavlja imovinu, pa da normalno živi i umre tek za dve godine.

Paspalovski kaže da naslednici ne mogu da se isključe od potpunog nasleđivanja, samo će dobiti manje.

- Moguće je da se razbaštine samo ako su nedostojni nasleđivanja, ako se na sudu dokaže da su tukli, maltretirali, zlostavljali, grubo zanemarivali ili nisu ukazivali neophodnu pomoć onome koga treba da naslede - ukazuje advokat. - Kod ovog slučaja glumca Milana Gutovića sigurno će se utvrđivati da li su svedoci uopšte bili prisutni u bolničkoj sobi, da li su i kada ušli u ustanovu gde je lečen, da li je on fizički i psihički bio u stanju da kaže izjavu volje o nasledstvu, da li je tada bio na respiratoru ili ne. Testament može da se ospori, a izabrani naslednici moraju da dokažu da je sačinjen po zakonskim uslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)