ČOKOLADNA TRILOGIJA: Fenomenalna torta sa tri vrste čokolade
Verujemo da niko ne može da odoli tortama od čokolade.
Printscreen/Youtube/Cookist Wow
Sastojci:
Za podlogu:
- 4 jajeta
- 150 g šećera u prahu
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašike krompirovog skroba
Za fil:
- 20 g listova želatina
- 6 žumanaca
- 50 g šećera
- 500 ml mleka
- ekstrakt vanile
- 100 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 640 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- Čokoladne mrvice
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg sa 100 g šećera u prahu. Žumanca umutite sa preostalim šećerom dok ne dobijete penastu smesu. Špatulom lagano umešajte umućena belanca u smesu od žumanaca. Dodajte kakao i krompirov skrob i promešajte da se sjedini. Pripremljenu smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte špatulom. Prebacite u rernu i pecite na 200 °C 10 minuta. Ispečenu koru za tortu stavite na dasku za sečenje i, uz pomoć kalupa za čizkejk, isecite krug prečnika 24 cm. Prebacite dobijenu koru u kalup za tortu.
U činiju stavite listiće želatina i sipajte vodu. Ostavite na stranu nekoliko minuta. Dodajte žumanca, šećer, mleko i ekstrakt vanile u šerpu i sjedinite. Dodajte želatin dobro oceđen i dobro promešajte dok ne dobijete fil odgovarajuće gustine. Zatim podelite na tri dela. Belu čokoladu otopiti i sipati u prvu trećinu smese. Mešajte da se sjedini. Ponovite postupak sa crnom i mlečnom čokoladom. Pustite da se filovi potpuno ohlade u frižideru.
Umutite slatku pavlaku pa podelite na tri dela. U svaki čokoladni deo umešajte po trećinu šlaga. Preko kore stavite najtamniji fil pa stavite u zamrzivač na 20 minuta. Ponovite postupak sa mlečnom čokoladom. Nakon što prođe, sipajte fil od bele čokolade. Prebacite u frižider na tri sata. Posle tri sata ukrasiti tortu čokoladnim listićima ili čokoladnim mrvicama.
(stvarukusa)
Preporučujemo
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA: Po receptu Džejmija Olivera, jednostavan slatkiš za sve prilike
14. 01. 2025. u 18:58Novosti online
LAGANA I KREMASTA: Puslica torta, starinska poslastica sa kojom nema greške
13. 01. 2025. u 13:00Novosti online
BANANA SPLIT TORTA: Nepobediva poslastica kou svi obožavaju
09. 01. 2025. u 15:45Novosti online
SPOLjA HRSKAVA, IZNUTRA NEODOLjIVO KREMASTA: Zimska biskvit torta (VIDEO)
11. 01. 2025. u 15:00Novosti online
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ĐAK NASMEJAO SRBIJU: Evo kako je na kontrolnom odgovorio na pitanje o nazivu naše HIMNE: "Detetu bih dao DESETKU"
GREŠKE iz školskih svezaka ponekad umeju da izmame najšire osmehe, što potvrđuje i situacija u kojoj se našao jedan mališana iz Srbije. Sve je počelo kada je njegova mama na internetu podelila njegove odgovore sa kontrolnog zadatka iz predmeta Svet oko nas. Jedan od njih oduševio je korisnike društvenih mreža.
05. 12. 2025. u 11:27
Komentari (0)