MEKANA TOPLA TORTA KOJA SE TOPI U USTIMA: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu dolazi iz Švedske
18. 09. 2023. u 15:49
Švedska čokoladna torta jede se topla, a svako ko ju je probao nije ostao ravnodušan.

Foto: Jutjub/Printskrin/How 2 Bake It by Marko Strižak
Sastojci:
- 135 g putera + za namastiti kalup
- 55 g kakaa u prahu
- 350 g šećera
- 2 čajne kašičice vanilin šećera
- 2 kašike šećera u prahu
- 130 g glatkog brašna + za posipanje kalupa
- 3 jaja
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup namastite maslacem i pospite brašnom. U loncu na laganoj vatri otopite maslac. Sklonite s vatre i umešajte ostale sastojke. Ručno mešajte dok ne nestanu grudvice i ne dobijete jednoličnu smesu.
Sipajte smesu u podmazan kalup za torte i pecite 35 minuta. Proverite kako napreduje pečenje nakon 20 minuta. Gotova torta mora da ima formiran biskvit spolja ali mora biti gnjecava i gotovo tečno iznutra – moći ćete to da proverite tako što je podignite s obe ruke i u vazduhu nežno zaljuljate levo-desno.
Pustite da se torta malo ohladi u kalupu, a zatim je prebacite na tanjir za posluživanje. Bogato je pospite šećerom u prahu i poslužite toplu.
Prijatno!
(stil.kurir.rs)

NAPETA SITUACIJA NA KiM: Svi prilazi Banjskoj i dalje blokirani - Jarinje i Brnjak zatvoreni
U SELO Banjska, u opštini Zvečan, ni jutros se ne može ući ni izaći. Svi prilazi su blokirani jakim policijskim snagama, a još uvek nije poznato kada će biti odblokirani.
25. 09. 2023. u 09:43

"ČEKAM DA SE OPET NAPIJE I DA ME OVAJ PUT UBIJE": Jeziva ispovest supruge slavnog hrvatskog sportiste
Javnost u Hrvatskoj još je zgrožena vešću da je njihov proslavljeni rukometaš Denis Buntić krvnički pretukao suprugu, a još je šokantnija vest da je on pušten iz pritvora uz zabranu prilaska supruzi.
25. 09. 2023. u 10:10

SRBIN DOVEO ŽENU HOLANĐANKU NA SLAVU Jedan običaj ju je šokirao: "Čuo sam njen vrisak, skočio sam kao oparen"
KULTUROLOŠKE razlike, način vaspitanja i običaji i navike vezaneza sredinu i poreklo mogu da budu kamen spoticanja u braku i vezi.
24. 09. 2023. u 09:11
Komentari (0)