OVAKO SPREMLJENU BORANIJU JEDU SVI: Izdašan i neodoljivo ukusan ručak za celu porodicu

Novosti online

05. 10. 2023. u 12:00

BORANIJA je idealan ručak ukoliko želite da skinete višak kilograma, jer je zdrava, a osim toga i te kako ukusna.

ОВАКО СПРЕМЉЕНУ БОРАНИЈУ ЈЕДУ СВИ: Издашан и неодољиво укусан ручак за целу породицу

Foto: Printskrin/Jelajelena Petrovic

Iako postoje i oni kojima i nije baš omiljeno jelo, pronašli smo neodoljiv recept - niko mu još nije našao zamerke! Obavezno isprobajte!

Sastojci

1 kg boranije

500 g svinjskog mesa but/plećka/vrat
2 komada šargarepe
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike ulja
2 kašičice aleve paprike
4 grančice peršuna
2 kašike brašna
so, biber, tucana paprika po ukusu

Priprema:

Meso isecite na kocke, šargarepu na kolutove, luk na kockice. Stavite u šerpu, dodajte ulje, so i biber. Promešajte i propržite par minuta, nalijte vodu i ostavite da meso omekša. S vremena na vreme pogledajte da se voda nije ukuvala, ukoliko jeste, sipajte još vode da vam ne bi zagorelo.

Dok se meso dinsta, boraniju očistite, isecite i operite. Kada je meso lepo omekšalo, u šerpu dodajte i boraniju. Nalijte vodom i ostavite da se kuva. Ako se duže kuva (zavisi kakva je boranija), dolivajte vode.

Foto Shutterstock

Kada je boranija lepo omekšala, razmutite 200 ml vode sa dve kašike brašna i jednom kašičicom aleve paprike, sipajte preko boranije, malo promešajte i kuvajte još par minuta.

Probajte, ukoliko vam nije dovoljno slano, ljuto... dosolite, dodajte tucane paprike i seckan peršun. Prijatno!

(Kurir)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)