PILEĆA DŽIGERICA U POVRĆU: Kažu da je neverovatno zdrava - ovaj način pripreme verovatno niste probali
RECEPT za pileću džigericu u povrću obavezno probajte, jelo je baš ukusno, a mogu svi da ga jedu bez griže savesti!
Foto: Jutjub/Printskrin/ Jelajelena Petrovic
Džigericu obično svi spremamo po onom starinskom recetu: dinstamo je na luku. A zašto ne biste malo promenili recept i isprobali ovaj?
Oduševiće vas.
Sastojci:
- 400 g pileće džigerice
- 2 veća crna luka
- 2 zelene paprike
- 1 manji plavi patlidžan
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- malo graška i boranije
- 1 sveži paradajz
- so, biber, biozačin, ulje
- 1 kašičica brašna
- aleva paprika
Priprema:
1. Na ulju propržiti iseckan luk i papriku, dodati džigericu i kad se sve malo izdinsta, dodati ostalo povrće, lovorov list po želji, doliti malo vode i dinstati 20 minuta.
2. Dodati biozačin, razmućenu kašičicu brašna u malo vode, alevu paprika, biber i još malo dinstati pa staviti u rernu na 250 stepeni oko 15 minuta da se zapeče. Poslužiti toplo.
(Stil)
Preporučujemo
ROLAT OD TIKVICA: Nikad ih više nećete jesti na drugačiji način - prelepo jelo
12. 08. 2023. u 19:00
ŠTA SE OVO DEŠAVA U BRISELU? EU ubeđuje Belgiju da prihvati plan koji bi razbesneo Rusiju, vode se razgovori van glavne sale samita
EVROPSKA komisija i Belgija trenutno vode intenzivne razgovore van glavne sale samita kako bi usaglasile najosetljivije delove plana Evropske unije za korišćenje 210 milijardi evra zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, reklo je za Politiko pet diplomata i zvaničnika EU upoznatih sa tokom pregovora.
18. 12. 2025. u 16:38
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)