DOMAĆI JOGURT: Gust i kremast, a recept za njegovu pripremu je vrlo jednostavan
Kada ga budete napravili, oduševićete se ukusom jer je drugačiji nego onaj kupovni.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kocka leda
- 2 l punomasnog mleka
- 50 g kisele pavlake
- 3-4 kašike punomasnog jogurta
Priprema:
Istrljajte kocku leda po dnu lonca da sprečite opekotine. Dodajte mleko i pavlaku i kuvajte na laganoj vatri, dok se oko ivica ne stvore mehurići, na 180 do 200 stepeni. Povremeno mešajte dok se zagreva.
Skinite lonac sa ringle i ostavite da se ohladi do 110 do 120 stepeni. Potopite lonac u ledenu vodu i pustite da se ohladi često mešajući mleko da se ravnomerno ohladi.
Prebacite pola šolje mleka u činiju i umutite sa jogurtom dok ne postane glatko. Vratite ovu mešavinu u ohlađeni lonac i poklopite ga. Lonac umotajte u veliki peškir i stavite ga na toplo poput rerne sa upaljenim svetlom.
Ostavite jogurt da odstoji od šest do 12 sati, dok ne postane gust. Što duže stoji, biće oštriji. Prebacite lonac u frižider i ohladite još najmanje četiri sata, nastaviće da se zgušnjava dok se hladi.
Možete smesu iz lonca premestiti u drugi sud.
(Ona)
Preporučujemo

VIŠE OD 200 DECE OTROVANO U ŠKOLI, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK IZ KUHINjE: Kamera otkrila sve, uhapšeno osam osoba (VIDEO)
VIŠE od 200 dece u jednoj školi u Kini ima povišen nivo olova u krvi nakon što je u njihovu hranu dodavan otrovni pigment – navodno kako bi izgledala primamljivije.
12. 07. 2025. u 21:32

OTKRIVEN UZROK PADA BOINGA SA 260 PUTNIKA: Audio snimak pilota iz kokpita samo produbljuje misteriju
ISTRAŽITELjI su otkrili uznemirujuće detalje u okviru preliminarne istrage pada aviona kompanije Air India, na letu 171, u kojem je u junu stradalo 260 osoba.
12. 07. 2025. u 15:36

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)