NAPRAVITE NAJBRŽI DOMAĆI BUREK: Savršen doručak, a idealan recept i za one koji nisu vešti u kuhinji (FOTO)

J. S.

26. 02. 2024. u 07:00

BUREK kao iz pekare napravljen u sopstvenoj kuhinji zvuči kao nemoguća misija, ali uz ovaj recept i oni koji nisu baš vešti u kuhinji mogu spremiti odličan burek sa sirom ili mesom.

НАПРАВИТЕ НАЈБРЖИ ДОМАЋИ БУРЕК: Савршен доручак, а идеалан рецепт и за оне који нису вешти у кухињи (ФОТО)

Foto: J.S.

Foto: J.S.

 

Potrebno je:

1/2 kg gotovih kora

200 grama mlevenog mesa

sveži šampinjoni

glavičica crnog luka

2 jajeta

200 grama brašna

čaša ulja

čaša jogurta

kesica praška za pecivo

Priprema:

Upržiti seckani luk, dodati meso i šampinjone i začiniti po ukusu. Umutiti jaja i ostale sastojke i napraviti preliv za burek.

U okrugloj tepsiji ređati koru, pa premaz,tako četiri puta, a onda dodati fil od mesa, pa ponoviti postupak sa korama (još četiri). Peći na jačoj vatri oko pola sata dok burek ne porumeni.

Što se tiče bureka sa sirom, identičan je postupak, s tim što se fil pravi od 200 grama tvrdog sira, dva jajeta, kašičice soli i malo jogurta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!