KAKO SE PRAVI GIBANICA RUŽICA: Hrskava, prelepog ukusa, puna fila (VIDEO)

Novosti online

03. 03. 2023. u 20:00

IDEJA za doručak nikad dosta, a sada nam je na meniju gibanica ružica

КАКО СЕ ПРАВИ ГИБАНИЦА РУЖИЦА: Хрскава, прелепог укуса, пуна фила (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Sastojci za gibanicu ružica:

  • 200 g sira
  • 3 jaja
  • 1/2 praška za pecivo
  • tanke kore 
  • malo ulja

Priprema:

Raširiti koru na sto, pa je pouljiti. Sir izdrobiti, dodati jaja i  prašak za pecivo i izjednačiti. Koru malo premazati filom. Staviti na sredinu kore prste i uvijati u krug, držeći tri prsta u sredini.

Skloniti ruku i u to udubljenje staviti malo fila. Jedna kora je dovoljna za jednu ružu. U zavisnosti od toga koliko ruža želite, toliko vam je i kora potrebno.

FOTO: Privatna arhiva

Pokriti malo po ivicama kora fil, pa ružitcu okrenuti naopako i u sredinu staviti fil i ređati u podmazan okrugli pleh.

Ređati u krug. Dodati još malo fila i premazati uljem. Može malo i susama. Peći na 190 stepeni C oko 30 min.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)