SLATKA SALAMA: Brzi kolač od keksa koji su pravile naše bake za posebne prilike
Salama od keksa se brzo pravi, a veoma je izdašna.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g keksa
- 100 ml mleka
- 200 g šećera
- 100 g margarina
- 1 kašičica ekstrakta ruma
- 1 kašika kakaoa
Priprema:
Izmrvite keks rukama da ima i krupnih komada. Zagrejte mleko, dodajte šećer, kakao, i rum. Mešajte da se šećer istopi. Kad provri, sklonite sa vatre, dodajte keks i margarin i mešajte da se margarin istopi i sve sjedini. Smesu podelite na 2 dela i napravite na providnoj foliji dva rolata. Umotajte ih cele u foliju i stavite na tacnu, pa u frižider da se stegnu. Treba da stoje najmanje tri sata. Isecite na kriške i poslužite. (Trpeza)
Preporučujemo
KINDER PINGVIN KOLAČ: Ukusniji od kupovnog, a deca će biti oduševljena ukusom
27. 04. 2024. u 17:00
KOLAČ OD ŠERBETA: Zaboravljen starinski kolač koji budi sva čula
05. 04. 2024. u 10:44
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)