BI-BI-SI NA UDARU ZBOG LEDI DI: Princ Vilijam tvrdi da je intervju podstakao paranoju njegove majke

D. D. S.

21. 05. 2021. u 15:01

Britanska vlada je saopštila da će preispitati da li je potrebno izvršiti reformu uprave javnog servisa Bi-Bi-Sija pošto je objavljen izveštaj o metodama kojim se novinar te kuće koristio da dobije poznat intervju, sada pokojne, princeze Dajane, 1995. godine. Prethodno je bivši sudija Vrhovnog suda Džon Dajson prozvao novinara Martina Bašira za upotrebu lažnih dokumenata da bi dobio intervju, ali i upravu javnog servisa zbog vođenja slučaja.

БИ-БИ-СИ НА УДАРУ ЗБОГ ЛЕДИ ДИ: Принц Вилијам тврди да је интервју подстакао параноју његове мајке

Foto. AP

U razgovoru koji su 1995. gledali milioni ljudi u celom svetu princeza Dajana je, između ostalog, rekla da je bilo "troje ljudi" u njenom braku, aludirajući na vezu njenog supruga princa Čarlsa sa Kamilom Parker Bouls i priznala da je i ona imala vezu.

Posle istrage koja je utvrdila da je Bi-Bi-Si pao ispod svojih standarda, princ Vilijam je rekao da je tužan što Dajana nikad nije saznala da je bila prevarena. Objava Dajsonovog izveštaja podstakla je starijeg sina princeze Dajane, princa Vilijama, da oštro osudi Bi-Bi-Si, tvrdeći da je on podstakao njenu paranoju i pogoršao odnos njegovih roditelja.

- Nju je izneverio ne samo jedan odmetnuti novinar, nego i šefovi Bi-Bi-Sija. Beskrajno je tužno videti do koje mere su propusti Bi-Bi-Sija pothranjivali strahove, paranoju i samoću poslednjih godina koje sam proveo sa njom - rekao je princ Vilijam. Njegov mlađi brat Hari je povezao smrt svoje majke sa efektom te "kulture eksploatacije i prakse koja je suprotna svakoj etici". Princeza Dajana poginula je 1997. u automobilskoj nesreći u Parizu, kada su za njenim kolima jurili paparaci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva