NIŠTA OD PRIMIRJA: Izraelska vojska pogodila 40 podzemnih ciljeva u Gazi

Novosti onlajn

19. 05. 2021. u 08:11

VIŠE 50 izraelskih aviona pogodilo je 40 podzemnih ciljeva Hamasa u Gazi, saopštili su predstavnici vojske Izraela. Uz to, pisanje izraelskih medija o predstojećem prekidu vatre koji je navodno dogovoren demantovao je predstavnik Hamasa.

НИШТА ОД ПРИМИРЈА: Израелска војска погодила 40 подземних циљева у Гази

Foto: EPA

- Borbeni avioni i letelice nastavili su večeras operacije u oblastima Han Junis i Rafah u južnom delu Pojasa Gaze. U okviru 25-minutnog napada na meti je bilo oko 40 podzemnih ciljeva terorističke organizacije Hamas. Napad su izvela 52 aviona koristeći oko 120 visoko precizne municije - navodi se u tvitu predstavnika izraelske vojske.

Hamas: Nema dogovora o prekidu vatre, razgovori u toku

Visoki zvaničnik palestinskog Hamasa Izat el Rišk demantovao je pisanje izraelskih medija o predstojećem prekidu vatre koji je navodno bio dogovoren za četvrtak, preneo je „Tajms of Izrael“, dodajući da Jerusalim nije potvrdio ovu informaciju.

„Nije tačno to što su pisali neprijateljski mediji da je Hamas pristao na prekid vatre u četvrtak. Nikakav dogovor o tajmingu obustave sukoba nije postignut“, rekao je Rišk, član užeg vođstva Hamasa.

Napori da se izdejstvuje prekid vatre su u toku, dodao je Rišk, a predlagači su Ujedinjene nacije, Egipat, Katar i još neke zemlje.

„Napori i kontakti posrednika su ozbiljni i učestali, ali su zahtevi našeg naroda jasni i dobro poznati“, dodao je Rišk.

Prethodno su neki izraelski mediji, poput „Hareca“, izvestili da je postignut dogovor o prekidu vatre, međutim, „Tajms of Izrael“ citira izvor blizak Egiptu, koji je aktivno uključen kao posrednik između dve strane, a prema kome su razgovori i dalje u toku, a nikakav sporazum nije postignut.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku