IZRAELSKE VLASTI OSUDILE POTEZ POZNATE MANEKENKE: Bela Hadid poziva na eliminaciju jevrejske države

J.S.Ž.

17. 05. 2021. u 15:56

BELA HADID, poznata američka manekenka palestinskog porekla, bila je među stotinama ljudi koji su u subotu u Njujorku protestovali protiv nasilja nad Palestincima u Gazi, što su osudile izraelske vlasti uz objašnjenje da njen potez predstavlja poziv na "eliminaciju jevrejske države".

ИЗРАЕЛСКЕ ВЛАСТИ ОСУДИЛЕ ПОТЕЗ ПОЗНАТЕ МАНЕКЕНКЕ: Бела Хадид позива на елиминацију јеврејске државе

Foto: Tanjug/AP

Informacija je objavljena na službenom Tviteru države Izrael uz fotografiju manekenke koja je ulicama Bruklina, zajedno s ostalima šetala noseći tradicionalnu palestinsku maramu kefiju, ističući pritom veliku palestinsku zastavu.

- Kada se poznate osobe poput Bele Hadid zalažu za "bacanje Jevreja u more", one se zalažu za ukidanje jevrejske države. Ovo ne bi trebalo biti izraelsko-palestinsko pitanje, već humanitarno pitanje - stoji u tveetu uz hešteg "Israel Under Attack".

Hadid, čiji je otac Mohamed poreklom Palestinac i koji je sa kćerkom učestvovao u protestima, na svom Instagramu je podelila niz fotografija i videozapisa.     

- Onako kako oseća moje srce... Biti blizu toliko lepih, pametnih, cenjenih, dragih, ljubaznih i velikodušnih Palestinaca na jednom mestu doprinosi osećaju pripadnosti! Mi smo retka sorta - napisala je Hadid uz fotografije s protesta.

Pre protesta, Bela se prošle nedelje prisetila svojih palestinskih korena, objavivši fotografiju sa venčanja svojih bake i dede i sliku njihovih potomaka, među kojima je i Belin otac.

Hadid, koja na Instagramu ima gotovo 42 miliona pratilaca, podelila je i vlastitu fotografiju na kojoj je uplakana i uz koju piše da oseća duboku bol zbog Palestine i "svoje palestinske braće i sestara" te da joj snimci nasilja slamaju srce.          

Na njenom profilu može da se pronađe i fotografija od pre četiri godine na kojoj Hadid nosi transparent "Free Palestine" u čijem opisu poziva ljude da se informišu o događajima u Jerusalimu.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OŠTRIM PREDMETOM NASRNUO NA TRI ŽENE: Policija savladala napadača, više osoba završilo u bolnici