POTPUNI HAOS NA ULICAMA IZRAELA: U pojednim gradovim izgubljena kontrola - hiljade ljudi učestvuje u neredima (VIDEO)

Novosti onlajn

12. 05. 2021. u 22:38

SUKOBI između jevrejskih i arapskih grupa vode se u više izraelskih gradova. Gradonačelnik Loda priznao je u obraćanju građanima da je kontrola nad gradom izgubljena.

ПОТПУНИ ХАОС НА УЛИЦАМА ИЗРАЕЛА: У поједним градовим изгубљена контрола - хиљаде људи учествује у нередима (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Tviter/Telegram

Između jevrejskih i arapskih stanovnika izbili su sukobi.

Stotine stanovnika izašlo je na ulice Loda, uprkos policijskom času koji je uveden u utorak.

Gradonačelnik Loda je u obraćanju građanima priznao: „Izgubili smo kontrolu nad gradom i ulicama“.

Na objavljenim snimcima navodno je zabeležena pucnjava tokom sukoba izraelske vojske i Palestinaca kod džamije tokom nemira. 

Video-snimci iz gradova Bat Jama i Haife prikazuju haotične scene - zapaljene i uništene zgrade i grupe koje haraju gradom.

Od početka najnovije ofanzive, Ministarstvo zdravlja Gaze prijavilo je 53 žrtve, uključujući 14 dece i preko 300 povređenih. Saopšteno je da je do sada u napadima ubijeno šest Izraelaca.

Podsetimo, Savet bezbednosti UN održaće hitne zatvorene konsultacije, drugo takvo zasedanje u tri dana, radi razgovora o tekućoj eskalaciji nasilja u Izraelu i Gazi.

Sve detalje pratite u blogu uživo KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...