KRAJ DRAME NA NEBU: Najveća kineska raketa se srušila, evo gde su završili ostaci (VIDEO)

Novosti online

09. 05. 2021. u 12:16

OSTACI najveće kineske rakete pali su u Indijski okean, pri čemu je najveći deo njenih komponenti uništen prilikom ulaska u Zemljinu atmosferu, javili su kineski državni mediji.

КРАЈ ДРАМЕ НА НЕБУ: Највећа кинеска ракета се срушила, ево где су завршили остаци (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Svetski mediji takođe javljaju da je raketa pala i da je najveći deo ostataka sagoreo pri ulasku u atmosferu. Kineska raketa "Marč5B" kretala se tolikom brzinom da je bilo teško precizno pratiti podatke, i svakih 90 minuta obilazila je pun krug oko naše planete!

Delovi rakete Long Marč 5B ušli su u atmosferu u 10.24 časova po lokalnom vremenu, potvrdilo je američko Ministarstvo odbrane.

Pojedini mediji javljaju da će stručnjaci sa sigurnošću znati da je opasnost prošla tek kada raketa bude "propustila" da aktivira senzore za praćenje na nekom od narednih punktova. Poslednji put ih je aktivirala prelazeći iznad Saudijske Arabije.

Mesto pada delova rakete nalazi se u Indijskom okeanu, jugozapadno od Indije i Šri Lanke, a severno od Maldiva, saopštila je kineska agencija za svemirske letove. Uprkos brizi da bi delovi mogli da se obruše na naseljena mesta, najveći deo ostataka rakete sagoreo je u atmosferi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)