AUSTRIJA POOŠTRAVA REŽIM ULASKA U ZEMLJU: Vlada u Beču stavila nekoliko država na crvenu listu

Tanjug

02. 05. 2021. u 09:07

AUSTRIJA pooštrava režim ulaska u zemlju za građane koji dolaze iz zemalja u kojima "divljaju" mutacije korona virusa - Indije, Južne Afrike i Brazila.

АУСТРИЈА ПООШТРАВА РЕЖИМ УЛАСКА У ЗЕМЉУ: Влада у Бечу ставила неколико држава на црвену листу

Foto: EPA

Od ponedeljka osobe koje dolaze iz tih zemalja u Austriju će moći da uđu samo uz negativan PCR test, navodi se u izmeni kovid pravila za prelazak granice.

Istovremeno se popušta mera prilikom ulaska u Austriju iz Finske, Italije i Slovačke.

Za putnike koji dolaze u Austriju iz Indije u četvrtak su uvedene prve pooštrene mere, prema kojima se zabranjuje sletanje avionima koji dolaze iz Indije, a ulazak u zemlju dozvoljava samo licima koja su nastanjena u Austriji.

Od ponedeljka putnici iz Indije moraju sa sobom imati negativan PCR test ili ga uraditi po ulasku u zemlju u roku od 24 sata.

Prekidanje desetodnevnog karantina nakon pet dana izolacije moguće je, kako se navodi u izmeni pravila, samo uz PCR test.

Obavezan karantin ukida se za osobe koje dolaze iz Finske, koja je prva zemlja članica EU koja je uneta u listu zemalja sa malom incidencijom.

Takođe sa crne liste izbrisane su Italija i Slovačka, što olakšava prekograničnim radnicima putovanje, jer će moći sada tek svaki sedmi dan na testiranje.

Istovremeno na crnu listu ušle su Hrvatska i Holandija, te putnici iz tih zemalja mogu ući u Austriju sa negativnim testom ne starijim od 72 sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)