SIRIJA PODRŽALA RUSIJU: Asad čvrsto uz Putina zbog tenzija koje su izazvali Zapad i NATO

Tanjug

26. 04. 2021. u 18:36

SIRIJSKI predsednik Bašar al Asad danas je danas osudio eskalaciju međunarodnih tenzija koje su izazvali Zapad i NATO, tokom razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, prenela je novinska agencija SANA, citirajući izvor iz kabineta sirijskog lidera.

СИРИЈА ПОДРЖАЛА РУСИЈУ: Асад чврсто уз Путина због тензија које су изазвали Запад и НАТО

Foto: EPA/Depositphotos

- Sirija podržava Rusiju u suprotstavljanju pokušajima zapadnih država da pogoršaju situaciju u svetu, a posebno u Ukrajini. Napori Zapada su usmereni da se naruši ruska uloga i konstruktivna politika, koja proizilazi iz potrebe da se prepozna međunarodni legitimitet i postigne stabilnost u celom svetu - rekao je Asad.

Agencija SANA je takođe javila da su dvojica lidera "razgovarala o bilateralnim odnosima, naglašavanjući trgovinu i ekonomsku saradnju".

Asad je posebno zahvalio Rusiji "zbog humanitarne saradnje sa sirijskim narodom, što im pomaže da prebrode posledice brutalne blokade".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)