"ČEŠKA BI MORALA BAR DA SE IZVINI RUSIJI": Leonid Slucki - Ponovno uspostavljanje dijaloga može potrajati godinama!

Tanjug

25. 04. 2021. u 19:56

ČEŠKA Republika morala bi bar da se izvini Rusiji zbog svog doprinosa pogoršanju bilateralnih odnosa jer bi ponovno uspostavljanje dijaloga sa Moskvom moglo da potraje godinama, poručio je danas Leonid Slucki, predsedavajući odbora za međunarodne odnose u Državnoj Dumi, donjem domu ruskog parlamenta.

ЧЕШКА БИ МОРАЛА БАР ДА СЕ ИЗВИНИ РУСИЈИ: Леонид Слуцки - Поновно успостављање дијалога може потрајати годинама!

Foto: pixabay

Češka Republika bi morala bar da se izvini, naravno, pod uslovom da zvanični Prag i dalje samostalno donosi svoje odluke. Odnosi naše dve zemlje su dramatično pogoršani, pa su i razgovori o izvozu ruskih vakcina Sputnjik VE prekinuti. Izgleda da je nekome bila potrebna mala diplomatska pobeda da bi prikrio pravo lice SAD i celog zapada. Međutim, nakon brzog i oštrog odgovora Rusije, češka strana je postala gubitnik - izjavio je Slucki tokom razgovora sa novinarima, prenosi TAS S.

Predsedik Češke Miloš Zeman ranije danas je izjavio da se u izveštaju češke službe bezbednosti nigde ne pominje nijedan dokaz o prisustvu "ruskih agenata" u skladištu municije u Vrbetici, podsetivši da se ova teorija o odgovornosti ruskih agenata pojavila pre samo nekoliko nedelja.

Štaviše, prema rečima predsednika Češke, češke službe bezbednosti pronašle su dokaze da je trgovac oružjem iz Bugarske Emilijan Gabrev bio umešan u eksploziju skladišta municije u mestu Vrbetice 2014. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

VAPAJ BLINKENA: Ako nastavimo da odlažemo pomoć Ukrajini – posle može biti prekasno