ZELENSKI POTPISAO ZAKON O REZERVISTIMA: Značajno pojačavanje oružanih snaga u trenutku napetosti sa Rusijom na istoku Ukrajine

Tanjug

21. 04. 2021. u 09:04

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski potpisao je zakon kojim se rezervisti pozivaju na služenje vojnog roka bez najave mobilizacije, saopštio je njegov kabinet.

ЗЕЛЕНСКИ ПОТПИСАО ЗАКОН О РЕЗЕРВИСТИМА: Значајно појачавање оружаних снага у тренутку напетости са Русијом на истоку Украјине

Foto: EPA

Rojters prenosi da taj zakon, koji je usvojen od parlamenta krajem marta, omogućava značajno pojačavanje oružanih snaga u trenutku kada je došlo do eskalacije napetosti sa Rusijom na istoku Ukrajine.

 - Zakonom se omogućava brza popuna vojnih jedinica svih odbrambenih snaga rezervistima, čime će se značajno povećati njihova borbena efikasnost tokom vojne agresije - saopštila je kancelarija predsednika.

U utorak je Zelenski pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da se sastanu u Donbasu, kako bi razgovorali o okončanju sukoba u tom regionu i ublažavanju napetosti između dve države.

Kijev i Moskva se međusobno optužuju za sve veće sukobe u Donbasu, u kojima se ukrajinske trupe bore sa snagama koje podržava Rusija i za koji Ukrajina kaže da je od 2014. odneo 14.000 života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)