NEĆEMO DA NASEDAMO NA IGRU: Nemačka ministarka - Rusija pokazuje mišiće kod ukrajinske granice

Novosti online

20. 04. 2021. u 22:46

BERLIN i Pariz smatraju da je povećanje vojnog prisustva Rusije u blizini ukrajinske granice „pokazivanje mišića“ koje je usmereno na provociranje reakcije, izjavila je ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer.

НЕЋЕМО ДА НАСЕДАМО НА ИГРУ: Немачка министарка - Русија показује мишиће код украјинске границе

Foto: Tanjug/AP

-Zaista ćemo se pozabaviti tom temom. Ono što nas spaja je činjenica da pažljivo i uz određenu zabrinutost posmatramo istok Ukrajine i povećanje ruskog vojnog prisustva. Takođe smo jednoglasni u proceni da je u pitanju određeno pokazivanje mišića koje je, prema našem stanovištu, usmereno na to da izazove moguću reakciju Ukrajine, ali i zemalja koje je podržavaju- naglasila je ona na konferenciji za štampu sa francuskom koleginicom Florens Parli.

Nemačka ministarka je rekla da Berlin i Pariz smatraju da ne treba „ulaziti u tu igru“, već da treba koristiti „normandijski format“ i sve pregovaračke kanale u cilju deeskalacije situacije i političkog rešavanja te krize.

Foto: Tanjug/AP

Ona je istakla da Nemačka i Francuska takođe nameravaju da koriste bilateralne kanale sa Ukrajinom, navodeći kao primer vojni oblik podrške i druge oblike.

-Ukrajina zna da može da računa na nas. Jednoglasni smo u toj proceni- dodala je.

Stav Kremlja je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije po sopstvenom nahođenju i da to ni za koga ne predstavlja pretnju i ne bi trebalo nikoga da brine. Moskva je više puta navodila da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)